Novosađaninu pozlilo usred bioskopske sale: Film zaustavljen, svi se digli na noge, a onda se pojavila Danica

U bioskopskoj sali bila je i doktorka Danica Sazdanić koja je dobro poznata celom gradu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Krists Luhaers

Jednom muškarcu pozlilo je sinoć u Novom Sadu usred projekcije filma u bioskopu, a njegova žena podelila je priču na društvenim mrežama kako bi istakla jedinstvo i plemenitost sugrađana, kao i dve doktorke i medicinske sestre koje su se tu našle odmah i pritrčale u pomoć.

Kako je objasnila ova Novosađanka, htela je putem Fejsbuka da se zahvali svima. U toku projekcije filma njen suprug je kolabirao, a zahvaljujući devojkama koje su se našle u njihovoj blizini i doktorkama, odmah mu je pružena pomoć.

– Naime, u toku filma suprug je kolabirao, ali zahvaljujući mladim devojkama koje se se našle u našoj blizini i koje su odmah pozvale Hitnu pomoć, sačekale je ispred bioskopa, doktorki i medicinskoj sestri koje su bile u bioskopskoj sali, mom suprugu je pružena neophodna prva pomoć. Hitna pomoć stigla je u roku od 15 minuta, ali tokom tog vremena svi u sali su pokazali da su PRAVI, DIVNI LJUDI. Projekcija filma je zaustavljena i mom suprugu je pružena pomoć. Saznala sam da se doktorka koja je bila u bioskopskoj sali zove Danica Sazdanić, ime medicinske sestre, kao i imena divnih mladih devojaka i momka koji je pomogao da suprug izađe iz sale, nažalost, nisam saznala – pojašnjava ova žena.

Kako kaže, od velike pomoći bila joj je i doktorka Kristina Jovanović koja je stigla na lice mesta sa svojom ekipom iz Hitne pomoći.

– Doktorka Kristina Jovanović sa svojom ekipom iz Hitne pomoći je na licu mesta uradila sve što je potrebno i dala mi savete za dalje postupanje. Film nismo pogledali, ali smo uživo učestvovali u drugom, koji me potresao i oduševio u isto vreme. HVALA VAM DIVNI LJUDI. Nadam se da ćete biti ponosni na sebe jer ovaj naš grad sa vama tako nesebičnim i posebnim treba da je privilegovan što ste među nama – poručila je ona.

Kako je Novosađanka objasnila, u bioskopskoj sali bila je i doktorka Danica Sazdanić koja je dobro poznata celom gradu.

Za ovu ženu građani imaju samo reči hvale, a ona za Telegraf.rs kaže da ju je Hipokratova zakletva obavezala da bude lekar i van radnog vremena.

– Čovek je imao krizu svesti, kolapsno stanje. Nekako sam instiktivno skočila da mu pomognem iako nisam na poslu. Dešava se da ljudima treba pomoć i da ste van posla lekar. Hipokratova zakletva nas obavezuje na to – poručuje ova žena iz Novog Sada.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar