Samo dva meseca posle porođaja: Milica herojski do novog zlata!

Dvostruka olimpijska šampionka trijumfovala je u Sarajevu samo dva meseca posle porođaja i pokazala da je i dalje kadra da osvaja medalje i beleži vrhunske rezultate.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS printscreen

Milica Đuričić, devojački Mandić, srpska tekvondistkinja, nova je šampionka Balkana u kategoriji do 73 kilograma.

Dvostruka olimpijska šampionka trijumfovala je u Sarajevu samo dva meseca posle porođaja i pokazala da je i dalje kadra da osvaja medalje i beleži vrhunske rezultate.

Đuričić je i u polufinalu i u finalu savladala takmičarke iz Bosne i Hercegovine, prvo Doru Marušić, pa Aminu Hrvat i tako se popela na pobedničko postolje uz ovacije publike u Sarajevu.

„Srećna sam i zadovoljna sto sam se vratila na tatami. I posle porođaja i pauze uspela da se vratim malo u formu i borim se na Balkanskom prvenstvu. Iako je bilo teško pripremati se i boriti se posle toliko vremena, tekvondo ce uvek biti moja prva ljubav i drago mi je da se današnji dan ovako završio”, rekla je Srpkinja posle osvajanja medalje.

Istakla je zatim da je uživala u pripremnom delu sa mlađim generacijama.

„Ulili su mi veru da ćemo biti još bolji nego što smo mi bili. Hvala najboljem treneru Galetu i celom timu na neizmernoj podršci koju imam godinama”, zaključila je Đuričić.

„Prošlo je dve i po godine od Tokija i ovo je prosto neverovatno da se za dva meseca toliko vratila u formu, kao da nije bila na pauzi”, oduševljen je Miličin dugogodišnji trener Dragan Jović.

Istakao je da nije stvar uopšte u pobedama i da mnogo više znači to sa kojom je lakoćom taktički pristupila i izdržala ogroman pritisak koje njeni rezultati nose.

„Ovde je ona bila pravi šok. Niko nije očekivao da će je videti, radila je pod novim prezimenom Đuričić, pa neki nisu ni znali o kome se radi. Jako mi je drago što joj je ovo donelo zadovoljstvo koje joj je sigurno nedostajalo”, zaključio je Jović.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar