Šapić sa decom sa Kosova i Metohije: “Beograd je vaš grad isto kao i naš koji u njemu živimo”

Cilj posete je da se učenici upoznaju sa državnim institucijama Republike Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić primio je danas u Starom dvoru učenike OŠ “Sveti Sava” iz mesta Žerovnica u opštini Zvečan sa Kosova i Metohije i tom prilikom im poručio da je Beograd njihov grad isto kao i onih koji u njemu žive.

On je istakao da mu je drago što je danas njihov domaćin, da se nada da su uživali u programu koji za njih pripremili njihovi drugari i da provode lepo vreme u Beogradu.

– Ovo je vaš grad isto toliko koliko i nas koji u njemu živimo i to nemojte nikada da zaboravite. Nadamo se da ćete se ovih par dana što više upoznati i sa institucijama našeg grada i države Srbije. Treba da znate da ćete uvek biti dobrodošli, a pripremili smo vam i poklone da se sećate da ste nam danas bili u poseti. Nadamo da ćete nam opet doći i da svi vi doživljavate Beograd onako kako Beograd doživljava vas. To znači da ste isti kao i svako drugo dete koje živi u našem gradu i našoj zemlji – rekao je Šapić obraćajući se deci sa Kosova i metohije.

On je posebno pozdravio njihove nastavnike kao i Udruženje ratnih dobrovoljaca od 1912-1918. godine i njihovih potomaka i poštovalaca koje je ovo organizovalo. I naglasio da ovakve stvari moramo svi da podržimo.

Šapić je još jednom ovoj deci poručio da su u Beogradu ne kao već kod svoje kuće te da će se svi truditi da im budu što bolji domaćini.

U periodu od 24. do 27. novembra ove godine, Beograd je domaćin za oko 40 učenika OŠ “Sveti Sava” iz mesta Žerovnica, opština Zvečan.

Učenici su uzrasta od 4. do 8. razreda osnovne škole i u pratnji su svojih nastavnika.

Organizator ove posete je Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912-1918 i njihovih potomaka i poštovalaca i Kancelarija za KiM, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Cilj je da se učenici upoznaju sa državnim institucijama Republike Srbije, ali i kulturnim znamenitostima grada Beograda.Izvor: Beoinfo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar