Otkriveno kada će gel za decu leptire stići u našu zemlju: Srbija prva zemlja u Evropi koja će finansirati lečenje obolelih od bulozne epidermolize

To je jedan do najskupljih lekova u iznosu od 635 hiljada dolara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: www.freepik.com

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić posetila je Opštu bolnicu u Čačku povodom nabavke najnovije dijagnostičke opreme, i tom prilikom je između ostalog rekla i da će gel za decu leptire, kojih u Čačku ima dvoje, u našu zemlju stići najverovatnije u prva tri meseca naredne godine.

“Mi smo prva zemlja u Evropi nakon Amerike koja je odlučila da finansira lečenje obolelih od bulozne epidermolize, jednu od najtežnih retkih hroničnih bolesti. Juče sam čula da su se u finansiranju uključile i Nemačka i Francuska. Juče je bila komisija za retke bolesti pri RFZO i odlučeno je da se već prva deca finansiraju, a struka će tačno po kriterijumima proceniti koji su to pacijenti. To je jedan do najskupljih lekova u iznosu od 635 hiljada dolara”, rekla je Radojević Škodrić.

Inače, do kraja ove godine Opšta bolnica u Čačku dobiće najsavremeniji magnetnu rezonancu, što će u velikoj meri rasteretiti Opštu bolnicu u Kraljevu u koju su do sada odlazili građani Čačka i ostalih delova Moravičkog okruga.Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar