Opština Budva tuži sve redom: Hoće svoj udeo u Budvanskoj rivijeri, u pitanju su desetine miliona evra

Vrednost spora iznosi 22,9 miliona evra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/ Виктория Сидоренко

Opština Budva je pokrenula tužbu pred Privrednim sudom protiv Vlade, hotelske grupe “Budvanska rivijera”, “Sveti Stefan hoteli” i hotelsko-turističkog preduzeća “Miločer”, kojom traži da se utvrdi ništavost sporazuma o prenosu akcija, koji su pre 26 godina zaključile Budvanska rivijera i Vlada, a kojim je metropola turizma Crne Gore ostala bez svojine u najvećem turističkom preduzeću u državi.

U tužbi koju potpisuje sekretar za zaštitu imovine Opštine Budva, Đorđe Zenović, od suda se traži donošenje privremene mere kojom bi se Vladi zabranilo otuđenje i opterećenje akcija ili udela u Budvanskoj rivijeri.

Vrednost spora, kako se navodi u tužbi u koju Vijesti imaju uvid, iznosi 22,9 miliona evra.

„U procesu svojinske i upravljačke transformacije, Opština Budva je u potpunosti onemogućena da realizuje svoja zakonska prava po osnovu idetifikovanog državnog kapitala u Budvanskoj rivijeri, tako da je umesto Opštini taj kapital u potpunosti pripao Vladi“, naveo je Zenović u tužbi.

Opština Budva predlaže Privrednom sudu da donese presudu kojom se utvrđuje ništavost Sporazuma o prenosu akcija iz maja 1997. godine, te da utvrdi da je Opština Budva imalac 3.376.939 akcija, što iznosi 41,6 udela u kapitalu Budvanske rivijere, kao i imalac akcija u kapitalu Sveti Stefan hoteli i Miločer, u iznosu koji će biti preciziran nakon veštačenja.

Iz Budvanske rivijere je pre tri godine izuzet grad hotel Sveti Stefan, koji je poveren na upravljanje vladinoj firmi “Sveti Stefan hoteli”.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar