Počinje sezona slava, vreme kada se za posne slave priprema riba. Mnogima ne uspe od prve da lepo ispeku ribu, a relano, zaista je potrebno malo prakse i veštine da bi nam riba ispala savršeno. Jedan od prvih izazova sa kojim se sretnemo kad pršimo ribu je to što se često dešava da se zaepi za tiganj.
Otkrivamo trik koji veoma jednostavno otklanja taj problem, pa sada možete da spremate kod kuće i da ne brinete, jer će uvek ispasti savršeno.
Sve što treba da uradite jeste da tiganj zagrejete na umerenoj temperaturi, pa tek onda sipate malo ulja.
Nakon toga blago posolite i vodite računa da je so po celom tiganju (ne treba puno soli, ali je lepo rasporedite, nemojte se posuti samo na jednoj tački tiganja).
Tek onda možete da dodate ribu, ali nju ne morate da solite. Ovaj trik će vam pomoći da se riba ne zalepi, ali takođe i da ne prska tokom prženja.
Komentari (0)