Za 30 dana ženu silovao i tukao, drugu zapalio, umrla u jezivim mukama: Pada odluka o hororu u Surčinu

Blagojević se tereti i da je u junu 2020. godine u mestu Radinac kod Smedereva u kući svoje sestre, silovao R.N. koju je poznavao od ranije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Apelacioni sud u Beogradu zakazao je za 2. novembar sednicu za razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom je Radomir Blagojević (52) bio osuđen na kaznu doživotnog zatvora, jer je 13. jula 2020. u Surčinu, Zoricu Kalinić polio benzinom i živu je zapalio, usled čega je žena preminula.

Na sednici koja će biti javna, Apelacioni sud će odlučivati o žalbama koje su uložene na tu presudu.

Viši sud je prethodne godine Blagojevića osudio na kaznu doživotnog zatvora, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo i naložio da mu se ponovi suđenje.

Isti sud je 9. maja ove godine izrekao Blagojeviću ista kazna zatvora, a sada Apelacioni sud mora da donese drugostepenu presudu. Viši sud je Blagojevića za krivično delo teško ubistvo izrekao doživotnu kaznu zatvora, a za krivično delo silovanje četiri godine, te mu je izrekao doživotnu kaznu zatvora.

Blagojević je uhapšen nekoliko dana nakon što je zapalio Zoricu koja je 15. jula 2020. preminula u bolnici od zadobijenih povreda, teških opekotina 2. i 3. stepena.

Prema optužnici, Blagojević je 13. jula 2020. godine žrtvu čekao u hodniku zgrade u kojoj je živela. Kada je ušla u ulaz, krenuo je za njom i nakon kraće rasprave i njenog odbijanja da ga pusti u stan, on ju je, dok je bila okrenuta leđima od njega, polio motornim benzinom iz kanistera koji je unapred pripremio, i zapalio. Zorica je zadobila teške opekotine 2. i 3. stepena glave, vrata, trupa i udova, oko 87 odsto tela. Usled toga trpela je bolove jakog intenziteta sve do smrti, dva dana kasnije, 15. jula.

Pored toga, Blagojević se tereti i da je u junu 2020. godine u mestu Radinac kod Smedereva u kući svoje sestre, silovao R.N. koju je poznavao od ranije.

On je u večernjim satima oštećenoj R.N. pocepao odeću, tukao je po licu, glavi i telu, a potom je silovao i opet tukao. Žena je tom prilikom zadobila niz povreda i razderotina po telu.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar