Stanarima se savetuje da PALE I GASE SVETLA: Razotkriven trik provalnika, potrebno je odmah reagovati

Reč je o malim, teško primetnim znakovima kraj vrata ili zvonceta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/ Steffen Salow/ Ilustracija

Hrvatski mediji pišu o slučajevima provala u Zagrebu i razotkrivaju trik koji ih nagoveštava. Misteriozne oznake kraj stanova pojavile su se i izazvale nemir među građanima. Sumnja prvo pada na snalažljive i proračunate provalnike, a iz policije apeliraju – ne brišite ih, nego ih prijavite.

– Dragi sustanari, kvartom kruže provalnici koji ostavljaju znakove plus ili minus kad ste ili niste kod kuće. Pripazite! – osvanula je poruka u zgradi u jednom zagrebačkom naselju, piše dnevnik.hr.

– Mi smo primetili pre otprilike pre dve nedelje, u razgovorima sa susedima smo shvatili da su se kroz celo leto pojavljivale takve oznake oko stanova. Stavili smo obaveštenje na oglasnoj ploči da bi susedi bili upoznati sa situacijom i da prate situaciju po zgradi – rekla je Lucija Tuveg Pejak reporterki Dini Ćevid.

Reč je o malim, teško primetnim znakovima kraj vrata ili zvonceta. Iz policije apeliraju da se ne brišu, nego prvo dojavi njima gde su ti znakovi osvanuli.

– Građani po takvoj sumnji da im je neko markirao stan na ovaj ili onaj način apsolutno treba prioritetno o tome obavestiti policiju. Zato što mi imamo alate i zato što mi pratimo takve događaje i zato što će nam to pokazati pravi smer da što pre otkrijemo, odnosno uhapsimo počinitelja takvih kaznenih dela – objasnila je Marija Goati iz zagrebačke policije za tamošnje medije, a za ljude koji duže odsustvuju ima još jedan savet:

– Palite i gasite svetla ili neka vam sused uzima poštu iz sandučića, dakle na bilo koji način stvorite privid da je neko u stanu.Izvor: Dnevnik.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar