Muči vas PLESAN po ćoškovima kupatila: Uz ovaj jednostavan TRIK nestaće preko noći

Ključ za uklanjanje plijesni na ivicama je da se sredstvo za čišćenje zadrži na površini što je duže moguće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Image by Freepik

Plesan na ivicama kade i uglovima zidova skoro je uobičajena pojava, a pri čišćenju teško dostupnih površina mogu vam pomoći pamučne kuglice.

Ne samo da uglovi kade mogu postati prljavi nakon uzastopnih tuširanja i kupanja, već mogu privući buđ i plijesan. Kada se to stvori, može postati još teže za čišćenje. Redovni alati za čišćenje, poput četkica i sunđera, neće delovati tako efikasno na uglovima kade, jer ne mogu da dopru do svih područja.

Prskanje sredstva za čišćenje kade i pločica po uglovima kade će biti donekle efikasno, ali većina sredstva za čišćenje će samo skliznuti. Ključ za uklanjanje plijesni na ivicama je da se sredstvo za čišćenje zadrži na površini što je duže moguće. Tada pamučne kuglice postaju veoma zgodna oprema za kupatilo.

Jednostavno stavite kuglice pamuka u oštre uglove zida vaše kade na mjestu gdje se spaja sa pločicama. Zatim ih obilno poprskajte sredstvom za čišćenje tuša. Čistač na bazi izbeljivača najbolje radi za uklanjanje plesni. Neka odstoji nekoliko sati. Idealno je ostaviti ih preko noći.

Sledećeg jutra stavite rukavice, uklonite vatu, a zatim isperite toplom vodom. Površine bi trebalo da budu blistavo čiste. Ako ne, ponovite postupak. Ovo možete raditi redovno, otprilike jednom mesečno, kako biste u kupatilu uklonili plesan.

Ponekad se plesan proteže izvan malog područja gde počinju pločice od ivica kade. Pamučne kuglice neće raditi u tim slučajevima, ali toalet papir može učiniti trik. Iako nije tako upijajući kao pamučne kuglice, toalet papirom se može manipulisati tako da stane u gotovo bilo koji oblik.Izvor: Klix.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar