“Odličan sastanak sa italijanskim ministrom o novim investicijama i sirovinama” (FOTO)

Predsedik Vučić se oglasio nakon sastanka sa italijanskim ministrom Adolfom Ursoom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram@buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa italijanskim ministrom za preduzetništvo i robu proizvedenu u Italiji Adolfom Ursoom.

– Odličan sastanak sa ministrom Adolfom Ursoom o brojnim temama od obostranog interesa za naše zemlje, a posebno o kritičnim sirovinama. Izrazio sam zadovoljstvo činjenicom da je Srbija najveći spolјnotrgovinski partner Italije na Zapadnom Balkanu, što dovoljno govori o stabilnosti naše ekonomije i ubrzanom rastu Srbije.

Izrazio sam očekivanje da će u narednom periodu biti realizovane nove italijanske investicije u našoj zemlji, jer su potencijali za ulaganja ogromni, posebno imajući u vidu raznovrsne mogućnosti koje se otvaraju u našim sveobuhvatnim pripremama za EXPO 2027.

Iskoristio sam priliku da još jednom zahvalim na podršci koju Italija dosledno pruža našoj zemlji na EU putu i naglasio da naše dve zemlje imaju dugu tradiciju dobrih i prijateljskih odnosa, koje ćemo nastaviti zajednički da učvršćujemo – napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu @buducnostsrbijeav.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar