Jeziva ispovest Srba iz Grčke: Saobraćajka je bila stravična!

Od 78 putnika iz autobusa koji je imao udes na putu ka Stavrosu, 26 je zadržano u bolnici, 10 se vratilo u Srbiju, dok su 42 osobe ostale na letovanju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ EPT A.E. printscreen

Od 78 putnika autobusa koji su u nedelju doživeli udes u Grčkoj na putu ka Stavrosu niko nije teško povređen! Njih 26 je zadržano na bolničkom lečenju u Solunu i Kilkisu, 10 se vratilo u Srbiju, dok su 42 osobe ostale na letovanju u Stavrosu, kazala je juče pomoćnica ministra turizma Dunja Denić.

I direktor agencije “Ski end san”, koja je prevozila putnike, Bojan Milosavljević kaže da su srpski putnici prošli sa lakšim povredama, dok su dve putnice ozbiljnije povređene.

– Većina putnika koji su u bolnici uskoro će biti puštena na kućno lečenje. Dve putnice imaju teže povrede. Jedna žena ima prelom karlice na dva mesta, dok je druga polomila obe ključne kosti. Nadamo se da će se i one brzo oporaviti. Neki su imali nagnječenje rebara i posekotine. Ipak, većina putnika je nastavila letovanje u Stavrosu – kazao je Milosavljević za Informer.

Sleteli u kanal

Jedna putnica koja se nalazila u autobusu kaže da se nesreća dogodila nakon što su prešli granični prelaz Evzoni.

– Ubrzo nakon što smo prešli granicu i nastavili put, sudarili smo se sa drugim vozilom. Samo se čuo jak tresak i odjednom smo sleteli s puta. Sve se odigralo neverovatno brzo! Vozač je, srećom, bio pribran i uspeo je da izbegne direktan udar u betonsku banderu, zbog čega se autobus isprevrtao i upao u kanal u kom nije bilo vode. Izlazili smo kroz prozore, tako što smo razbijali stakla i provlačili se. Koliko sam čula, niko od naših putnika nije životno ugrožen, što je najvažnije, većina nas je ugruvana, ali ima i putnika koji su odmah odvezeni u bolnicu – rekla je ona.

Među njima je Sanja H., koja je sa porodicom primljena u solunsku bolnicu.

– Najteže mi pada što nisam u kontaktu sa suprugom i decom, koji su smešteni na drugom odeljenju. Ja sam na hirurgiji, deca i muž na dečjem odeljenju. Mužu se ispraznio telefon, pa ne možemo da se čujemo. Imam povredu noge, a muž je hronični bolesnik i ostao je bez lek koji je u koferu. Ne znamo da li je ostalo išta od našeg prtljaga, istraga je još u toku – kazala je povređena putnica Sanja H.

Direktor “Jute” Aleksandar Seničić kaže da je najvažnije da su naši turisti van životne opasnosti i da će svako ko bude želeo da prekine svoj odmor i da se vrati u Srbiju biti u mogućnosti to i da uradi.

– Poslata su dva autobusa, jedan za povratak turista u Srbiju, a drugi za putnike koji nastavljaju letovanje. Njih je dovezao do destinacije Stavros, gde će se dogovoriti sa onima koji žele da ostanu ili da se vrate. Svi koji budu želeli da se vrate to će moći da učine. Inače, vreme se popravilo u Grčkoj i turisti koji su prethodne nedelje prisustvovali stravičnom nevremenu takođe ostaju u Pilionu da pomognu lokalnom stanovništvu u otklanjanju posledica nevremena – kaže Seničić.

Vozač auta zaspao?!

Podsećamo, tri Grka i jedan Rus su poginuli, dok je oko 50 srpskih turista povređeno kada su se u nedelju ujutro na putu kod graničnog prelaza Evzoni ka Solunu sudarili niški dabl-deker i dva automobila, jedan grčkih, a drugi srpskih registarskih oznaka. Prema prvim informacijama, udes je skrivio vozač iz Grčke, koji je zaspao za volanom i prešao u suprotnu kolovoznu traku, pa se direktno zakucao u autobus.Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar