Niže cene osnovnih životnih namirnica: Danas SASTANAK sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca

Inicijativa je usledila nakon istraživanja NBS, koje je pokazalo da su trgovinske marže prošle godine bile nominalno više za 36,6 odsto.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/Alexas_Fotos

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović danas će se sastati sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca kako bi utvrdili nove, niže cene za određenu grupu namirnica.

Ova inicijativa usledila je nakon istraživanja Narodne banke Srbije, koje je pokazalo da su trgovinske marže određenih maloprodajnih lanaca prošle godine bile nominalno više za 36,6 odsto u odnosu na 2019. godinu.

Ministar Momirović izjavio je da će se nakon sastanka obratiti javnosti. Očekuje se da će se na sastanku razgovarati o cenama za sledeće namirnice:

– Mleko
– Jogurt
– Sir kriške
– Krompir
– Pileće meso (trup)
– Salama u omotu
– Kafa
– Čokolada
– Hrana za bebe
– Dečije pelene
– Šampon za odrasle
– Deterdžent za pranje veša
– Deterdžent za pranje sudova

Ova inicijativa ima za cilj smanjenje cena ovih osnovnih namirnica kako bi se olakšao život potrošačima i ublažile posledice rasta cena u prethodnom periodu.

Ministar Momirović je naglasio značaj saradnje između države i trgovinskih lanaca kako bi se osiguralo da cene budu pristupačnije za građane, posebno u vreme ekonomske neizvesnosti i inflacije.

Očekuje se da će rezultati ovog sastanka doneti olakšanje za potrošače i doprineti stabilizaciji cena na tržištu.Izvor: Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar