Grčka već 15 dana u borbi sa vatrenom stihijom, evo kakva je trenutno situacija (VIDEO)

Juče su izbila 44 nova požara, a vatrogasne službe su tada ugasile i 81 požar širom države

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/You Tube

Borba grčkih vatrogasaca sa vatrenom stihijom u oblasti Evros, na severoistoku Grčke, nastavlja se već 15. dan, a situacija sa požarima je nešto bolja nego prethodnih dana.

Prema podacima Vatrogasne službe, trenutno se radi na raštrkanim aktivnim izbijanjima unutar područja Sufli, Kornofolia, Dadia, Kotronia, Sidiro i Januli.

Juče su izbila 44 nova požara, a vatrogasne službe su tada ugasile i 81 požar širom države.

U gašenju požara učestvuju 582 vatrogasca sa 129 vozila i 16 jedinica bez vozila, kao i osam aviona i dva helikoptera, navodi portal Katimerini.

Pomoć u gašenju požara pruža Evropski mehanizam civilne zaštite sa snagama Francuske, Španije, Kipra, Rumunije, Češke, Bugarske i Slovačke, a preko međudržavnih sporazuma pomoć je stigla iz Albanije i Srbije.

U gašenju učestvuje veliki broj dobrovoljnih vatrogasaca, snaga koje su stavili na raspolaganje grčka policija i vojska, kao i cisterne za vodu i mehanizacija iz regiona.

Rizik od požara je danas i dalje visok u regionima Atike, Centralne Grčke, istočne Makedonije i Trakije, kao i regionu Severnog Egeja i pripadnici Vatrogasne službe ostaju u opštoj pripravnosti.



Izvor: Objektiv.rs, Espreso

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar