Mladići iz Srbije osumnjičeni za silovanje tinejdžerke u Grčkoj pušteni da se brane sa slobode

Završen je proces izvinjenja dvojice Srba i oni su nakon toga poslati u Nidru gde će ostati narednih mesec dana, u restriktivnim uslovima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/spukkato

Dvojica srpskih turista, starih 18 i 21 godinu, koji su optuženi za silovanje maloletnice na Lefkadi, uz saglasnost tužioca i istražitelja, pušteni su iz pritvora. Završen je proces izvinjenja dvojice Srba i oni su nakon toga poslati u Nidru, mesto na istočnoj obali ostrva, gde će ostati narednih mesec dana, u restriktivnim uslovima.

– Mene je Advokatska komora Lefkade juče imenovala po službenoj dužnosti i lično sam se borila jer nisu imali dug rok za izvinjenje koji je bio danas. Međutim, i predsednica i tužiteljka dale su nam sve vreme da dokažemo da stvari nisu onakve kakve su prenesene na nekim sajtovima – izjavila je advokat Eleni Ferentinu, nakon sudskog postupka.

“Sve je laž”

Ona je dodala da su njeni štićenici iz Srbije podneli tužbe za kako kažu “laži koje su izrečene protiv njih”.

– Jedino što moram da istaknem, jer o spisima predmeta nemam mnogo da kažem, jeste da su moji štićenici podneli relevantnu tužbu za ono na šta se žali druga strana. Uvedeni su restriktivni uslovi, ako se budu ispoštovali, moći će da se vrate u svoju zemlju – dodala je Elena.

Mladićima je naređeno je da ostanu neko vreme na Lefkadi, dok se ne utvrde svi detalji zločina. Njihov ostanak se procenjuje na oko mesec dana, jer im je naređeno da budu prisutni na ostrvu svaki dan, uz prijave stalne adrese.

– Bilo je izuzetno teško ostaviti dva stranca čak i bez adrese u ovoj fazi procesa. Ipak, oni će se javljati svaki dan, predaće svoje pasoše i sve dok se ispune restriktivni uslovi (primopredaja pasoša, uplata garancije od po 3.000 evra i svakodnevno prisustvo) onda će se izdati naredba i moći će da budu pušteni da se vrate u svoju zemlju – izjavila je njihov advokat.

Devojčica identifikovana i pregledana

Podsetimo, lokalnoj policijskoj upravi podneta je prijava u ponedeljak, 28. avgusta ujutru, prema kojoj je 14-godišnja devojčica meštanka ostrva bila prisiljena od strane dvojice muškaraca na polni odnos uz upotrebu fizičkog nasilja, koje se desilo 25. avgusta na jednoj plaži na Lefkadi.

Maloletnica je navodno srela mlade Srbe, zajedno su otišli ​​na plažu gde su je počinioci tukli i silovali. Počinioci su identifikovani, devojčicu je pregledao medicinski veštak, a slučaj je dalje prosleđen tužilaštvu.

Međutim, njihov advokat tvrdi da su mladići “nevini, i da je sve učinjeno uz pristanak žrtve”.Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar