Ivana Vuleta je SVETSKA ŠAMPIONKA: Nestvarni skok za novi rekord (VIDEO)

Ivana Vuleta je osvojila zlatnu medalju ovim skokom i ispisala istoriju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Na Svetskom prvenstvu na otvorenom Ivana Vuleta napravila je izvanredan rezultat skočivši 7,14 metara i tim skokom je osvojila zlatnu medalju.

Ujedno je oborila rekord Srbije na otvorenom, nakon što je ranije isto postigla i na zatvorenim takmičenjima.

Prethodno je skočila 7,05 metara, pa je nakon prestupa skočila 6,91, da bi na kraju postavila aktuelni rekord.

Budimpešta, gde se održalo prvenstvo, je bila oduševljena, kao i cela Srbija i ovim podvigom se okitila još jednim zlatom.

Ivana je iznela i prve utiske posle osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u atletici, gde je konačno došla do medalje i to – zlatne!

“Najlepši dosanjani san”

– Jaoj, ne znam šta bih rekla. Meni se sve ovo čini kao velika šala. Toliko dugo čekam na ovo da je to strašno, od 2013. godine i prve medalje. Bilo je toliko uspeha, pokušaja, neuspeha i ovakvih i onakvih. Da uspem da konačno osvojim tu zlatnu medalju i skočim novi lični rekord, to je najlepši dosanjani san. Ne znam da li sam u životu toliko plakala, van sebe sam i ponosna. Ovo je potvrda da iskustvo ustvari jeste moj najveći saveznik. Nisam imala sumnju da li sam spremna za to. Samo sam čekala da se sve poklopi jedno sa drugim. Atmosfera je bila kao da sam skakala kod kuće. Imala sam podršku od devojaka sa kojima sam skakala, rekla je Vuleta.

Najlepše momente podelila je sa najbližima.

– Ne znam, ovo su stvarno neki trenuci za koje se živi. Kada proživljavaš nešto najlepše, da su tu tvoji voljeni ljudi, da sa njima možeš da podeliš to je prelepo. Svako ko je to prošao zna koliko je to apsolutno bez cene.

Svaka medalja je zaslužena.

– To su neke stvari koje su bile van mog domena. Tu nisam mogla da uradim ništa. Jasno je bilo da jesam spremna. Nikada se nije desilo da slučajno osvojim medalju. Nekada sam vredela za zlato, nekada za drugu medalju. Konačno sam je dočekala, mogla sam i da je ne dočekam.

BONUS VIDEO:

 Izvor: Objektiv.rs, Blic

Komentari (1)

Ostavite komentar