Detalji masakra na Cetinju: “Pokazao bolest, pet saobraćajaca gledalo zločin, pa sam sam krenuo na njega”

Borilović je u krvavi pohod krenuo u 15 i 30 sati tog petka, a pre toga je članove svoje porodice odvezao na more

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook

Novi detalji masakra na Cetinju u Crnoj Gori otkrivaju se i godinu dana posle zločina jer, kako navode tamošnji mediji, komunikacija institucija sa javnošću nikako nije mogla da se uspostavi na pravi način.

Tako je novitet i da je više od godinu dana pre zločina masovni ubica Vuk Borilović pokazao psihičke slabosti i agresiju, a kasnije je to i sam tvrdio!

Kako se navodi u novom serijalu “Masakr odgovornosti” Borilović je 12. avgusta pobio desetoro ljudi među kojima su bila dvojica dečaka od 8 i 5 godina, kao i njihova majka, a godinu dana ranije kamenom je gađao kuću, vređao i fizički nasrnuo na svog kolegu zbog čega je kažnjen sa 3 meseca kućnog pritvora.

Borilović je prvo ubio Natašu Pejović Martinović (35) i njena dva sina, a potom i njihovog kuma Milana Mitrovića (37), zatim svog ujaka Gorana Đurišića (54) koji je pokušao da ga spreći da ubija dalje. Borilović je u nastavio, pa je tako usmrtio i Rajka (56), Dimitrija (81) i Danicu Drecun (74), a na kraju Danijelu (51) i njenu sestru Aleksandru Radunović (52).

Svaki dan sa bolom se bore porodica žrtava, a za pravdu se bori i Miloš Martinović kome je Borilović ubio ženu i dvojicu mališana.

– Nisam ga poznavao, ponekad ga ja pozovem da sednemo na 5 minuta, ali nikad nikakvih problema nije bilo. Sve normalno. Što se tiče policije, tog dana kad sam došao bilo je tu samo 5-6 policajaca i pokušao sam sa njima da razgovaram jer je Borilović još bio živ. Ja sam se čuo sa njim i sam sam krenuo na njega. Ta policija koja je bila ovde je saobraćajna policija. Čekali smo ih da dođu iz Podgorice, zna se kako to id ei koliko traje – ispričao je Miloš za serijal.

Borilović je u krvavi pohod krenuo u 15 i 30 sati tog petka, a pre toga je članove svoje porodice odvezao na more.

– Ja u petak ujutru polazim na posao srećna, najbogatija… Dođem tamo i radim i u 11 i 25 ona mi šalje sliku unukovog kluba, gde su se slikali i pošto sam imala posla, reko posle ću da joj se javim i negde oko 1 i 20 mene mlađi unuk zove i pita kad ću da dođem kući, ja kažem kao i svaki dan i pitam hoće li da me sačeka, a on mi odgovara da mora na trening – priseća se Natašina majka, baka dvojice dečaka kroz suze.

Serijal “Masakr odgovornosti” emitovaće se u 4 nastavka emitovati, a autorke novinarke Svetlana Đokić i Milica Babić su došle do brojnih saznanja o propustima crnogorskih institucija i pre i nakon masakra na Cetinju.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar