“Kraljica sportova u kraljici Dunava”: Za Svetsko prvenstvo u atletici vlada veliko intersovanje, najavljene su novine

Na ovom Svetskom prvenstvu prvi put će i treneri dobijati iste medalje kao takmičari

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

“Kraljica sportova u kraljici Dunava” – Najveći sportski događaj u istoriji Mađarske svakako je Svetsko prvenstvo u atletici koje se održava od 19. do 27. avgusta u Budimpešti. Na prvenstvu će učestvovati 2000 takmičara iz više od 200 zemalja, dok je ovo prvi put da se prvenstvo održava u centralnoj Evropi.

Pred sam početak takmičenja svoje izlaganje imali su Sebastijan Kou predsednik Svetske atletike, Adam Šmit državni sekretar za sport i Balaš Nemet predsenik organizacionog odbora SP.

Kou je naveo da je prvenstvo u Budimpešti prvo prvenstvo na kome je posebna pažnja usmerena ka edukaciji, posebno najmlađih, zatim aktivnostima poput sadnje drveća, korišćenju bicikala kao prevoznih sredstava i vozila gradskog prevoza, posebno metroa. Naravno tu je i politika reciklaže.

Naglašeno je da je ovo prvo Svetsko prvenstvo na kome će se ceremonija dodela medalja biti organizovana van stadiona, dok navijače očekuju raznovrsni programi.

Sa druge strane, Balaš Nemet predsenik organizacionog odbora SP rekao je da navijače očekuju dve fan zone – jedna u centru grada, a druga na stadionu.

Posebno raduje činjenica da je za sada prodato čak 85 odsto karata i to u 106 različitih zemalja.

Adam Šmit, državni sekretar za sport nije krio osećaj ponosa zbog činjenice da je Mađarska organizator tako velikog događaja. Kako je u svom izlaganju rekao, stadion koji je napravljen za potrebe Svetskog prvenstva u atletici imaće višestruku namenu, piše Telegraf.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo startuje u subotu i održavaće se u Nacionalnom atletskom centru, dok će takmičenje u brzom hodanju početi i završiti se na Trgu heroja.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar