BRUTALNE CIFRE: Američki agent CIA potvrđuje užas ukrajinske kontraofanzive

Kontraofanziva, o kojoj se dugo pričalo u Kijevu, počela je 4. juna na južnodonjeckom, zaporoškom i artjomovskom pravcu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Enrique

Odluka ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da pokrene kontraofanzivu bez neophodnog naoružanja dovela je do ogromnih gubitaka u Oružanim snagama Ukrajine, izjavio je bivši analitičar CIA Lari DŽonson na Jutjub kanalu „Dialogue works“.

„Kao rezultat kontraofanzive, ukrajinske snage izgubile su oko 60 hiljada – to su suludo visoke brojke… Po mom mišljenju, zločin je kako su postupili sa tim momcima“, ocenio je on.

Prema njegovim rečima, kijevski režim od starta nije imao šanse za uspeh u ofanzivnim dejstvima. Istovremeno, američki političari su jednoglasno ubeđivali Zelenskog da su Ukrajinci na putu ka trijumfu.

Rezultat ovog pokušaja bili su nenadoknadivi gubici u ljudstvu ukrajinske vojske, dodao je analitičar.

Kao glavni uzrok poraza Oružanih snaga Ukrajine DŽonson naziva nedostatak potrebnog broja PVO sistema i artiljerije, bez kojih Oružane snage Ukrajine ne bi trebalo da prelaze ni u ofanzivu na utvrđene položaje ruskih snaga.

Kontraofanziva, o kojoj se dugo pričalo u Kijevu, počela je 4. juna na južnodonjeckom, zaporoškom i artjomovskom pravcu, pri čemu je ukrajinska vojska koncentrisala glavni udar na zaporoški sektor fronta.

Kako je ranije primetio predsednik Rusije Vladimir Putin, Oružane snage Ukrajine nisu mogle da postignu uspeh, a gubici neprijatelja tokom kontraofanzive premašili su 26 hiljada ljudi.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar