Specijalitet kog se nećete moći zasititi: Savršeno pečen kukuruz na roštilju sa prelivom od putera

Ako nemate pri ruci roštilj, isprobajte recept na gril tiganju ili sličnom pomagalu i javite rezultate

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Sve, ali baš sve što stavimo na roštilj neverovatno je ukusno. Dakako, meso, riba, mekušci, ali i povrće, hleb, čak i voće…

A današnji specijalitet, kukuruz na roštilju s puterom od belog luka i paprike jedna je od sitnica na koju će vam pri samoj pomisli zaigrati nos i koja će vas definitivno naterati da naložite vatricu.

Ako nemate pri ruci roštilj, isprobajte recept na gril tiganju ili sličnom pomagalu i javite rezultate.

Sastojci za kukuruz s puterom:
4 klipa kukuruza s ljuskom ili kominom
100 g puterom
pola kašičice ljute papričice
pola kašičice slatke paprike
2 režnja belog luka
1 kašičica korijandera
1 kašičica soli
sok jedne limete

Priprema kukuruza sa puterom:

Kukuruz očistite od niti, stavite u posudu i prelijte vodom. Ostavite oko 30 minuta.
Za to vreme pripremite maslac s kojim pomešate sve gore navedene sastojke.
Nakon pola sata kukuruz stavite na roštilj i pecite dvadesetak minuta. Povremeno okrećite da ne zagori, naravno.
Nakon dvadeset minuta premažite kukuruz pripremljenim puterom.
Sklonite s vatre i tik pre posluživanja premažite s još jednim slojem putera.

Prijatno, i obavezno recite prijateljima odakle vam recept!

Izvor: Pun kufer

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!