Novak Đoković? On je nešto neviđeno! Teniska legenda fascinirana Srbinom!

Novak Đoković česta je tema među teniskim legendama, jedan od najboljih Endi Rodik smatra Srbina pravom mašinom za pobeđivanje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Zanimljivo je da je Endi Rodik jedan od malobrojnih igrača sa pozitivnim skorom protiv Novaka Đokovića. On je u svojoj kolumni opisao Noletovu transformaciju sa početka karijere.

– Novakov napredak samo sa te fizičke strane je bio nešto neviđeno za mene u svetu profesionalnog sporta. Kada sam igrao sa njim, a mislim da imam sasvim solidan skor protiv njega, želeo sam da ga teram sa terena, da produžim razmenu udaraca. Sada je to siguran put u poraz. To kako je vodio računa o svom telu, ne samo što se tiče treniranja, već i dijete, čudesno je, ništa nije ostavio netaknutim. Tokom godina je bio neverovatan profesionalac. Svoje slabosti je pretvorio u najveća oružja i na tome mu zaista čestitam. Biće neobično u teniskom univerzumu kada se Novak povuče. Navikli smo da gledamo jako dugo na terenu veličinu takvih igrača, kaže Rodik.

Endi kaže i da ga je iznenadio Novakov poraz u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza.

Foto: Printscreen

– Bio sam šokiran rezultatom muškog finala Vimbldona. Pre dva meseca, mislim da je malo ko mogao da predvidi da će Novak biti pobeđen na travi. Njegova dominacija na toj podlozi u poslednjih deset godina je bila malo spominjana po mom mišljenju. Trava je jedna od podloga na kojoj mladom igraču treba nekoliko godina da se navikne na nju, ali Alkaraz je drugi tip momka. Mučio se u prvom kolu Kvinsa, nije delovao sasvim prirodno na njoj, ali je na kraju turnira izgledao kao da na njoj igra deset godina.

Dodaje da se nazire kraj “velike trojke”.

“Taj peti set finala, po prvi put posle dužeg vremena video sam Đokovića na petama. Način na koji Alkaraz stvara brzinu igre, otvara ramena i potiskuje protivnika, to je tako impresivno. Stižemo na kraj ere “velike trojke”, moguće je da tako nešto nikad više nećemo videti, ali Alkaraz se pojavio i bacio svu logiku kroz prozor. Nisam očekivao novu snagu, nekog ko je tako dominantan kao prethodni šampioni, barem ne da to pokaže tako brzo. Ovaj momak je prava stvar. Ne samo da mislim da će osvojiti dvocifren broj slemova, nego moram da kažem i da sam zaista uživao da ga gledam kao nikog pre otkako igram, zaključio je Rodik.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar