Kako da se kuva po ovoj vrućini? Vi ne morate, ako pročitate do kraja ovaj recept za hladnu čorbu (RECEPT)

Donosimo vam recept za koji jedino što ćete uključiti u struju je štapni mikser

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/congerdesign

Tokom vrelih letnjih dana, poslednje što želite je da uključujete šporet i tako dodatno podižete nivo toplote u stanu.

Zato je za takve dane idealna kulinarska varijanta – hladna supa poznata i kao gaspačo.

Donosimo vam recept za koji jedino što ćete uključiti u struju je štapni mikser.

Postupak je jednostavam, pripremite i naseckajte sve potrebne sastojke, a potop ih izblendirajte do kremaste teksture.

Ali, hajde da krenemo od početka. Šta je sve potrebno za ovu hladnu čorbu?

Potrebni sastojci:

krastavci – 2 komada
avokado – 1 do 2 komada
mladi luk – 1 veza
ljuta zelena paprika – 1 komad
zelene ili žute slatke paprike – 2 komada
beli luk – 2 do 3 čena (po ukusu, ako želite možete i da ga izostavite)
kisela pavlaka – 100 g
peršun – 1 veza
limeta ili limun – 1 komad
maslinovo ulje
biber
so

Priprema:

Isecite krastavce i mladi luk na krupnije komade krupnije i stavite u duboku posudu.

Dodajte isečenu ljutu paprike, zelene paprike, beli luk, peršun i avokado.

Iscedite sok od limete (limuna), dodajte pola šolje hladne vode i pasirajte dok ne dobijete glatku krem supu.

Dodajte malo maslinovog ulja, so i biber po ukusu i promešajte gaspačo.

Ukrasite u tanjiru velikom kašikom kisele pavlake, pospite peršunom i servirajte.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, bonapeti.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar