Tokom vrelih letnjih dana, poslednje što želite je da uključujete šporet i tako dodatno podižete nivo toplote u stanu.
Zato je za takve dane idealna kulinarska varijanta – hladna supa poznata i kao gaspačo.
Donosimo vam recept za koji jedino što ćete uključiti u struju je štapni mikser.
Postupak je jednostavam, pripremite i naseckajte sve potrebne sastojke, a potop ih izblendirajte do kremaste teksture.
Ali, hajde da krenemo od početka. Šta je sve potrebno za ovu hladnu čorbu?
Potrebni sastojci:
krastavci – 2 komada
avokado – 1 do 2 komada
mladi luk – 1 veza
ljuta zelena paprika – 1 komad
zelene ili žute slatke paprike – 2 komada
beli luk – 2 do 3 čena (po ukusu, ako želite možete i da ga izostavite)
kisela pavlaka – 100 g
peršun – 1 veza
limeta ili limun – 1 komad
maslinovo ulje
biber
so
Priprema:
Isecite krastavce i mladi luk na krupnije komade krupnije i stavite u duboku posudu.
Dodajte isečenu ljutu paprike, zelene paprike, beli luk, peršun i avokado.
Iscedite sok od limete (limuna), dodajte pola šolje hladne vode i pasirajte dok ne dobijete glatku krem supu.
Dodajte malo maslinovog ulja, so i biber po ukusu i promešajte gaspačo.
Ukrasite u tanjiru velikom kašikom kisele pavlake, pospite peršunom i servirajte.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)