Plavi ajlajner je bio zaštitni znak princeze Dajane, a onda je prestala da ga koristi, evo zbog čega (FOTO)

Obično je koristila olovku “Elizabeth Arden” u nijansi “Blue kohl 636”, koju je često umela da upari sa tamnoplavom maskarom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/You Tube/Hello

Princeza Dajana bila je istinska ikona stila.

Oduševljavala je besprekornim odevnim kombinacijama o kojima se i danas priča, ali i smelim i upečatljivim mejkapom. Plavi ajlajer princeze Dajane i plava olovka za oči godinama su bili njen zaštitni znak.

Na čuvenom portretu lorda Snoudona iz 1981. godine suptilna plava linija savršeno je uklopljena sa očaravajućim minđušama od safira, ističući još više prelepe oči Lejdi Di.

Obično je koristila olovku “Elizabeth Arden” u nijansi “Blue kohl 636”, koju je često umela da upari sa tamnoplavom maskarom.

Međutim, kako su godine prolazile, Dajana se okretala prirodnijem, neutralnijem i formalnijem izgledu.

Čuvena britanska šminkerka Meri Grinvel, koja je 1991. godine preuzela brigu o princezinom mejkapu, jednom prilikom je otkrila:

– Nema tu neke velike misterije, jednostavno smeđi i bež tonovi su lepši.

Ne bi bilo naročito prikladno da kao osoba koja je konstantno bila pred očima javnosti na svakih pet minuta menjala izgled.

Ipak, to ne znači da je princeza prestala da se igra…

– Volela je šminku i volela je da eksperimentiše. Hoću da kažem da sa plave senke nije prelazila na zelenu, već na eksperimentisanje u smislu usavršavanja umeća šminkanja, pronalaženja novih caka… I zaista joj je išlo od ruke.

Današnje princeze mahom su poklonice neutralne šminke.

 

 Izvor: Gloria.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar