Mala revolucija: Stigao Google Bard AI i doneo nova poboljšanja

Google je dodao i druge funkcije, uključujući mogućnost pinovanja i preimenovanja razgovora, deljenja odgovora sa prijateljima i menjanja tona i stila odgovora koje dobijate od Barda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Gugl
Foto: Pixabay

Google je svoj Bard AI objavio još u martu, ali do danas nije bio dostupan u Evropi. Sada je stigao i donosi brojna poboljšanja.

Bard AI, kompanije Google, postao je dostupan u Evropi i Evropskoj uniji, gde je njegovo lansiranje bilo odloženo zbog zabrinutosti za privatnost korisnika.

Bard AI četbot je sa novim ažuriranjem dobio i zanimljive funkcije, uključujući mogućnost da da korisniku izgovara svoje odgovore, kao i upite pomoću fotografija

U objavi na svom blogu, Google pozicionira Bardove izgovorene odgovore kao koristan način “da se ukaže na pravilan način izgovaranja reči ili slušanja poezije ili tekstova”. Preslušavanje odgovora je moguće nakon što unesete upit i izaberete ikonicu zvuka. Izgovoreni odgovori su dostupni na preko 40 jezika.

Funkcija, koja omogućava dodavanje fotografija u upite je trenutno dostupna na engleskom jeziku, a proširiće se uskoro i na druge jezike. Funkcija je prvo prikazana na Google I/O konferenciji.

Google je dodao i druge funkcije, uključujući mogućnost pinovanja i preimenovanja razgovora, deljenja odgovora sa prijateljima i menjanja tona i stila odgovora koje dobijate od Barda.

Google Bard AI je dostupan i na srpskom, a probali smo da malo ćaskamo s njim. Izrecitovao nam je i nekoliko pesama na srpskom. Jasno je da je četbot još uvek u fazi razvoja, jer na neka pitanja nije imao konstantne odgovore.

Ono što je zanimljivo, za razliku od ChatGPT-a koji je treniran na ranije prikupljenim podacima (pa se često dešava da su mu nepoznate informacije nakon 2021. godine), Bard AI koristi podatke prikupljene sa interneta u realnom vremenu.Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar