Uskoro novi sistem za HITNO obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka deteta

Navedeno je da su predstavnici Ministarstva informisanja izrazili spremnost da tehnički podrže uvođenje sistema za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnih osoba i preduzmu korake na razvijanju platforme za njegovo uspostavljanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/geralt

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Danilo Stevandić održao je danas sastanak sa predstavnicima Ministarstva informisanja, na kome su razmatrana pravna i tehnička pitanja za uspostavljanje sistema za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnih osoba.

Stevandić je istakao važnost međuresorne saradnje svih učesnika tog procesa, kako bi rezultat bio efikasan sistem, saopštio je MUP.

Navedeno je da su predstavnici Ministarstva informisanja izrazili spremnost da tehnički podrže uvođenje sistema za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnih osoba i preduzmu korake na razvijanju platforme za njegovo uspostavljanje.

Dogovoreni su naredni koraci na utvrđivanju modela obaveštavanja javnosti i njihovog preciznog definisanja, saopštio je MUP.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar