Želite dobar san? Stručnjaci vam poručuju da spavate GOLI

Odeća, posebno ona uska, može ograničiti cirkulaciju krvi, što otežava vašoj koži primanje vitamina i minerala potrebnih za proizvodnju kolagena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/wayhomestudio

Jedna od najvećih predrasuda kada je u pitanju dobar san je da se on ostvaruje ako ste ušuškani i imate na sebi udobne komade garderobe.

Međutim, poslednji tekst koji je izašao u časopisu Popular Science navodi da su ljudi u zabludi ako misle da spavanje bez ičega na sebi može da smeta. Naprotiv.

Džejms Voker, medicinski savetnik za zdravstvenu platformu Welzo, kaže da spavanje bez odeće vašoj koži daje priliku da diše, što omogućuje bolji protok vazduha. Objašnjava da odeća, posebno ona uska, može ograničiti cirkulaciju krvi, što otežava vašoj koži primanje vitamina i minerala potrebnih za proizvodnju kolagena. Određeni materijali takođe mogu povećati vašu nelagodu u krevetu. 

Aditia Kašjap Mišra, seksualna edukatorka i stručnjakinja za veze za Lustyboy, kaže da sintetička vlakna poput spandexa i najlona zadržavaju vlagu u vašoj koži.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Nema sanse da spavam bez pidzame, cak i da je temperatura preko 30 stepeni, a za dobar san pomaze mi medicinski jastuk za spavanje.

    Odgovori

Ostavite komentar