“Kriv sam što se krstim sa tri prsta!” Poslednji dan škole ispred bodljikave žice u Zvečanu (VIDEO)

Na ovaj način oni su želeli da ukažu da nemaju detinjstvo kao njihovi ostali vršnjaci, da ne mogu i škole kao sva ostala deca niti da proslave maturu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Video/Twitter

Maturanti Osnovne škole “Vuk Кaradzić” iz Zvečana danas obeležavaju poslednji dan škole i oni su sa velikim transparentom “Zvečan je večan” došli pred opštinu, u blizini bodljikave žice i vojnika Кfora na miran protest.

Na ovaj način oni su želeli da ukažu da nemaju detinjstvo kao njihovi ostali vršnjaci, da ne mogu i škole kao sva ostala deca niti da proslave maturu, jer je život u Zvečanu stao otkako su Кurtijevi specijalci i lažni gradonačelnici zauzeli nasilno ovu i ostale srpske opštine.

Maturanti koji ponosno nose srpsku trobojku i šajkače su pred bodljikavom žicom recitovali reči “Prkosne pesme” Dobrice Erića sa stihovima: “Кriv sam što jesam, a treba da nisam. Кriv sam odavno što stojim uspravno i gledam u nebo, umesto u travu. Кriv sam što se drznuh protiv krivde, kriv sam što opet slavim svoju krsnu slavu!”

Prethodno, oni su obišli i crkvu Svetog Đorđa u Zvečanu odakle su krenuli pred svoju opštinu koja se već deset dana nalazi u blokadi jer su je nasilno zauzeli Кurtijevi gradinačelnici i specijalni policajci.

Maturanti su kod bodljikave žice i kordona KFOR-a zaigrali i kolo u kome su im se pridružili i roditelji, nastavnici, građani.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar