Vučić o izveštavanju hrvatskih medija: “Bolje biti Putin iz nečijeg susjedstva nego Pavelić”

Vučić odgovorio na konstataciju hrvatske voditeljke da je on "Putin iz susjedstva"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TV Prva

Gostujući u emisiji “Prva tema” na TV Prva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se i na izveštavanje hrvatskih medija o protestima u Beogradu i opoziciji, te je odgovorio na konstataciju hrvatske voditeljke da je on “Putin iz susjedstva”. U prilogu za hrvatski “Direkt” govorio je sportski komentator Milojko Pantić, koji je kritikovao i to što se Vučić kako kaže hvali da je bio navijač i da je bio na Maksimiru umesto da se “izvini Hrvatima”.

– Da vam kažem, bolje biti “Putin iz susjedstva nego Pavelić iz susjedstva”. Svako može da piše i govori šta hoće. Ovo nije medij, već propaganda. Da se izvinjavam navijačima Dinama ne pada mi napamet. Da imam da se izvinim narodu Srbije… U njegovoj izjavi, čovek taj smatra da je Kosovo nezavisno, poznat kao anti-Srbin. Da li bih se danas ponašao drugačije sa ovom pameću, verovatno da, ali da sam nešto nažao svom narodu učinio, nisam. Slagao je i da sam sa Arkanom bio,upoznao sam ga mnogo mnogo kasnije i bili smo politički protivnici. Kada vodite ovakvu kampanju, ovo je pravi hibridni rat, laž do laži. Njihov problem je što se ne plašim ničega, ni opozicije ni zatvora ni smrti. Jel to dokaz da sam autokrata? Šta će da kažu za 15 godina o merama, što ćemo da otvorimo obilaznicu oko Beograda, što ćemo da uzgradimo još mnogo toga, što gradimo Institute kod Torlaka, što otavramo novu pistu na aerodromu “Beograd” da bismo renovirali pistu koja nije renovirana od 1965… ali kad nećete da vidite šta je sve urađeno, jel su plate manje? Dva i po puta su veće. Penzije jel su manje? Ne mnogo su veće, jel smo imali nekada čvrst kurs 11 godina? Nikada u istoriji? Samo neće da priznaju. Ljudi vide da može da se živi bolje. Na proteste idu vlasnici stanova iz “Beograda na vodi” koji su nekada protestovali protiv “Beograda na vodi”, rekao je Vučić.

Na komentar glumca Nikole Koje, da Vučićev odlazak mora da bude cilj protesta, da tužilac uđe na Andrićev venac, optužujući ga za kršenje Ustava, tražeći da bude sankcionisan.

-Nemam ništa protiv… Kada kažu da se ja mešam u sve, oni se mešaju u sve, a nije im to posao. Oni bi protestima da pozivaju tužioca da nešto radi, a ne znaju da je tužilaštvo samostalan organ. Kaže da sam kriv, pojma nema, kad su ušli u politiku, moraju da dobiju odgovor. Misle da imaju pravo da zloupotrebljavaju svoju popularnost, misle da imaju pravo da kažu da je Karleuša podržala Vučića zato što ima ugovor sa Telekomom, a oni svi imaju ugovor sa Telekomom. A onda će da kažu to su narodne pare. Jesu, a što ih nije bilo 2010, 2011, a što deliš narod onda? Oni imaju pravo na mišljenje, da ga iznesu o sve i svakome, da određuju tužiocu kako da se ponaša, a njih ne sme niko ništa da pita. Ja moram da kežm kolika mi je plata, a njihov ugovor je tajna jel? Dajemo 109 puta više para nego 2010. godine. A Jelena Karleuša ne zarađuje, ja ne zarađujem? Ovo je isto govorio kad je govorio da će da ide u Sloveniju, pomenuo je Vučić.

On je osudio reči nekih poslanika SNS ovim povodom.

-Ako je on nazvao ljude govedima i ovcama, loše je kada im se odgovara – vi ste ološ, šljam… to je loše to su naši glumci koje volimo da gledamo, tako to u diktaturi izgleda, on na ovoj televiziji vodi emisiju. Zato pozivam ljude koji ne misle kao oni da im ne uzvraćaju uvredama koje oni upućuju, neki od njih tuku svoje kolege reditelje…

Pitajte samo Tipsarevića, Tomaševića šta su sve preživeli kada je reč o uvredama.

-Hajde pošalji tužioca u bilo kojoj zemlji, nadam se da nisam izgovarao reči koje je on izgovarao, rekao je Vučić.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar