Petković upozorava: Priština rešena da u eskalaciji ide do kraja

Petković je naveo da su Petrović i Obrenović utamničeni bez ikakvih dokaza da su učestvovali u bilo kakvom krivičnom delu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Izricanje jednomesečnog pritvora Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću, koje je Kfor nasumično i neosnovano zadržao a potom i predao zločinačkoj policiji Aljbina Kurtija, nastavak je ogoljenog nasilja prištinskog režima nad Srbima na Kosovu i Metohiji, saopštio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković.

Reagujući na izricanje pritvora dvojici Srba uhapšenih tokom protesta u Zvečanu, Petković je istakao da “ponašanje Kurtijeve policije i njegovog inkvizitorskog pravosuđa nastavlja da nas udaljava od svakog pokušaja normalizacije odnosa i potvrđuje rešenost Prištine da u eskalaciji ide do kraja, ne mareći za zdravlje i živote ljudi”.

Petković je u saopštenju naveo da su Petrović i Obrenović utamničeni bez ikakvih dokaza da su učestvovali u bilo kakvom krivičnom delu, a jedina krivica je što nose srpsko ime i prezime, i to je jasan pokušaj zastrašivanja i pretnja svakom Srbinu na KiM.

“Obrenović je povrh svega, kako je potvrdio njegov branilac, i divljački prebijen od strane Kurtijeve policije, a deo odgovornosti za to snose i oni koji su ga predali na milost i nemilost zlikovcima”, naveo je Petković u saopštenju.

Ovom suludom odlukom politički instruisanog pravosuđa Kurti nastavlja da, kako kaže direktor Kancelarije za KiM, “prkosi i tera inat međunarodnoj zajednici, koja od njega jasno zahteva da deeskalira situaciju i da prestane da sprovodi nasilje na severu KiM”.

“Sa druge strane, zlikovac u policijskoj uniformi koji je hladnokrvno iz automatske puške ustrelio u leđa golorukog Srbina Dragišu Galjka šeta slobodno, valjda da bi imao još neku priliku da puca u Srbe, jer Kurtijevi sudovi, čak i kad reaguju u sličnim situacijama, tradicionalno tretiraju pokušaje ubistva Srba blaže nego komunalne prekršaje”, saopštio je Petković.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar