Stanodavac ubio mladi par, pa poginuo u okršaju s policijom: Komšije u šoku zbog jezivog zločina (VIDEO)

Osumnjičeni se zabarikadirao u jednoj rezidenciji pre nego što je ubijen u razmeni vatre sa policajcima, saopštile su kanadske vlasti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay

Vlasti su saopštile da je stanodavac ubio mladi kanadski par koji je navodno uskoro trebalo da se venča.

Policajci su prvobitno pozvani u kuću u okrugu Stoni Krik u Hamiltonu, Ontario, oko 42 milje od Toronta, oko 17.40. U subotu zbog izveštaja o pucnjavi, saopštila je policijska služba Hamiltona u saopštenju za javnost.

Kada su stigli, zatekli su 27-godišnju ženu i 28-godišnjeg muškarca koji su ubijeni, saopštila je policija.

Policajci su utvrdili da su njih dvoje živeli u kući kao podstanari i da su upucani “u sporu između stanodavca i stanara”, saopštila je policija.

“Prva indikacija je da je bilo neke vrste spora u vezi sa stanjem kuće”, detektiv Stiv Berezjuk je rekao novinarima, prenosi “Canadian Broadcasting Corp”.

Par, asistentkinja u obrazovanju i električar, bili su vereni, navodi CBC. Njihovi identiteti nisu objavljeni. Berezjuk je rekao da su oni “zaista nevine žrtve”.

Vlasnik, 57-godišnji muškarac, zabarikadirao se u kući s vatrenim oružjem koje je registrovano na njega, saopštila je policija u Hamiltonu.

Jedinica za reagovanje u vanrednim situacijama blokirala je to područje, dok su pregovarači pokušavali da reše situaciju u, kako se čini, višesatnom zastoju.

U jednom trenutku tokom pregovora, osumnjičeni je pucao na policijsko oklopno vozilo pre nego što je kasnije ispalio dodatne hice, što je “rezultiralo interakcijom sa policijom”, saopštile su vlasti.

Jedinica za specijalne istrage Ontarija, koja istražuje ponašanje službenika za sprovođenje zakona umešanih u ozbiljne incidente, saopštila je da je osumnjičeni ubijen tokom razmene vatre sa policijom. On je ubijen oko 22 sata, nešto više od četiri sata nakon što su policajci prvobitno odgovorili na prijavu pucnjave, navodi jedinica u saopštenju za javnost.

Neidentifikovani 57-godišnjak proglašen je mrtvim na licu mesta.

Policija je saopštila da su porodice žrtava obaveštene i da su “izuzetno uznemirene”.

“Kao što možete zamisliti, ovo nisu ljudi kojima bi se to trebalo dogoditi”, rekao je Berezjuk. “Oni nisu uključeni ni u kakav nivo kriminala ili načina života koji bi mogli da dovedu do ovakvog incidenta.”

Košmije su bile zatečene i u šoku zbog ovog događaja:

“Mi smo blisko povezana zajednica. Pazimo jedni na druge… To je ono što radimo kao zajednica. Okupljamo se, podržavamo jedni druge i prebrodićemo ovo”, rekao je jedan od komšija.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar