Skorseze odgovorio na apel pape Franje: Snima novi film o Isusu (FOTO)

Skorseze je govorio o svojim planovima tokom konferencije koju su zajednički organizovali jezuitska publikacija La Civilta Cattolica i Univerzitet Džordžtaun

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Veliki filmski reditelj Martin Skorseze najavljuje novi film o Isusu, kao odgovor na apel pape Franje umetnicima, sa kojim se sreo usled svoje turneje po Italiji, posle Kanskog festivala.

Skorseze, koji se već bavio religioznim temama u svojim filmovima, sastao se sa papom pre konferencije pod nazivom Globalna estetika katoličke imaginacije u Rimu. Reditelj i njegova supruga Helen Moris imali su i kratak privatni sastanak sa papom u Vatikanu.

Skorseze je govorio o svojim planovima tokom konferencije koju su zajednički organizovali jezuitska publikacija La Civilta Cattolica i Univerzitet Džordžtaun. Antonio Spadaro, urednik publikacije, ispričao je da je Skorseze tokom njihovog dijaloga smenjivao reference na svoje filmove sa ličnim anegdotama. Skorseze je govorio i o uticaju pape Franje na njegovu odluku da pokrene ovaj projekat.

U razgovoru je bilo reči i o Skorsezeovom divljenju Jevanđelju po Mateju Pjera Paola Pazolinija, a reditelj je objasnio i značaj svog kontroverznog filma iz 1988. Poslednje Hristovo iskušenje.

Pored toga, prisetio se svog istraživanja o Isusu, prikazanog u njegovoj drami Tišina iz 2016. Film, koji se fokusira na progon jezuitskih hrišćana u Japanu iz 17. veka, prikazan je u Vatikanu 2016. godine, što je značajno s obzirom na to da je papa Franja prvi jezuitski papa koji se pridružio jezuitskom redu u nadi da će postati misionar u Japanu.

Iako Skorsezeov menadžer Rik Jorn tek treba da komentariše rediteljev najnoviji projekat fokusiran na religiju, projekat nastavlja jasnu nit kroz Skorsezeovu karijeru, preplićući njegov rad sa dubokim istraživanjima vere i duhovnosti. Uz najavu, Skorsezeova italijanska turneja uključuje seriju projekcija, njegovih filmova, predavanja za studente filmskih studija i govor u Bolonji, u okviru festivala filmske baštine Il Cinema Ritrovato.

Fanove je na Tviteru uzbudila vest da Skorseze radi na novom filmu, ali neki veruju da će film Mela Gibsona Strast: Vaskrsenje proći bolje. „Jadni, ostaću uz svog prijatelja Mela, on će kroz Vaskrsenje ispričati pravu priču o Isusu, kao što je to učinio u Mukama“, napisao je jedan korisnik.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar