SVAKA ČAST NADALU! Slavni teniser hvali Rafin potez: PAMETNA ODLUKA da se skloni i ne gura

Aleks Koreča, bivši teniser, a sada analitičar, odao je priznanje Rafaelu Nadalu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Nekada drugi igrač sveta smatra da je konferencija Nadala, na kojoj je kazao da ga neće biti na terenu neko vreme, dobar potez.

“Bila je to pametna odluka da se skloni i ne gura, jer bismo ga u suprotnom za dve nedelje pitali da li je spreman za Vimbldon. Ako nije, da li će biti spreman za letnju sezonu? To bi se iznova ponavljalo”, rekao je Koreča i stavio se u kožu Nadala:

“Ne želim da imam bilo kakvu štetu, samo mi treba malo vremena da vidim da li ću moći da igram i sledeće sezone… Da bude svež i da se vrati 2024. u uslovima u kojima može da odlučuje koliko će turnira igrati. Svaka mu čast što je to uradio”.

Glavni pretendenti na trofej u Parizu su Karlos Alkaras i Novak Đoković.

“Mislim da glavni favoriti neće osećati veći pritisak, osetiće da imaju veće šanse da osvoje turnir. Nema sumnje da je Đoković među favoritima, za mene je u ovom trenutku jedan od najvećih u istoriji tenisa. Zna da se bori sa pritiskom. Alkaras igra sjajno, posebno na šljaci. Ima iskustvo od prošle godine kada nije prošao četvrtfinale, sada ima dosta više iskustva”, istakao je Koreča i dodao:

“Loše je za navijače, loše za sport (što nema Nadala prim. aut), ali je dobro za njegove rivale. Bez Rafe su mu šanse da osvoji turnir mnogo veće, znajući da kralj te podloge ne dolazi”.

Rolan Garos počinje 28. maja.



Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar