“OSMEH JOJ SE VRATIO, ALI JE JOŠ U BOLNICI”: Darija Kisić o devojčici koju je otac držao kao ROBA

Ministarka za brigu o porodici i demografiju rekla je da je osmogodišnja devojčica sa Zvezdare koju je otac držao zatočenu u stanu dobrog zdravstvenog stanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube/K1

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić rekla je da je osmogodišnja devojčica sa Zvezdare koju je otac držao zatočenu u stanu dobrog zdravstvenog stanja, da je i dalje u Dečjoj klinici u Beogradu, a da je pokrenut postupak kod nadležnih za lišavanje prava oba roditelja.

“Osmeh se vratio na njeno lice, ona je još uvek smeštena u bolnici i fizički napreduje svakog dana. Biće potreban duži vremenski period i psihološka podrška za oporavak. Imamo plan za njen oporavak”, rekla je Kisić u Skupštini Srbije.

Navela je da je kod nadležnih pokrenut postupak za lišavanje prava oba roditelja.

“Ne kažem da nema propusta, da nema pojedinaca koji nisu radili svoj posao kako treba i oni i te kako treba da snose posledice svojih postupaka. Činjenica je da je u ovom konkretnom slučaju Centar za socijalni rad napravio takvu vrstu procene gde se apsolutno vidi da je saglasan sa mišljenjem da roditeljima treba oduzeti roditeljsko pravo”, rekla je Darija Kisić.

Osmogodišnja devojčica je pronađena u stanu u Mirijevu 27. marta u kojem je bila zatočena više godina. Policija je devojčicu našla u veoma teškom stanju, a hitna pomoć ju je zbrinula u nadležnu instituciju. Njen otac je uhapšen dan kasnije, nakon potrage, zbog sumnje da je ćerku držao zatočenu u stanu i za nasilje nad partnerkom.



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar