AMERI NAJVIŠE DAJU SRPSKOM PROVOKATORU! Šaćiri najplaćeniji, a evo koliko naši zarađuju u MLS ligi

Iako je dugi niz godina ameriška fudbalska liga (MLS) bila potcenjena, najvažnija sporedna stvar na svetu je tamo odavno u ekspanziji, a neke stvari bi i mnogo jače lige mogle da nauče od njih.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

U Sjedinjenim Američkim Državama sportski ugovori nisu tajna, NBA liga odavno ima praksu da je sve javno i dostupno, a taj primer sledila je i MLS liga.

Verovali ili ne, najveća primanja sa bonusima ima osvedočeni srbomrzac i provokator, Đerdan Šaćiri. Omaleni reprezentativac Švajcarske i Čikago Fajera zarađuje 8.153.000 dolara godišnje, a na visokoj drugoj poziciji je nekadašnji fudblaer Napolija i reprezentativac Italije, Lorenco Insinje koji u Torontu zarađjuje 7.500.000 dolara.im Državama sportski ugovori nisu tajna, NBA liga odavno ima praksu da je sve javno i dostupno, a taj primer sledila je i MLS liga.

Kada su srpski igrači u pitanju, napadač Los Anđeles Galaksija, Dejan Joveljić, prima 651.250 dolara bez bonusa i najplaćeniji je grač iz naše zemlje. Nekadašnji igrač Vojvodine, Ranko Veselinović, koji igra za Vankuver Vajtkepse prihoduje 580.500 dolara godišnje uključujući sve bonuse koji mu sleduju.

Đorđe Petrović, nekadašnji golman Čukaričkog,  koji igra za Nju Ingland Revolušn godišnje zaradi 450.000 američkih novčanica, a bivši igrač Mačve i Vojvodine, Aleksandar Radovanović koji ima 692.500 dolara sa svim bonusima, odnosno 600.000 dolara bez njih u Ostinu.

Novak Mićović, još jedan bivši igrač Čuke ima najskromnije primanja, a zarađuje 67.300 dolara godišnje.



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar