ZA NEVERICU: Čačanin vozio čak 36 godina BEZ VOZAČKE DOZVOLE, radio za državnu firmu, a putovao je svuda

"Svojim kolima sam išao u Mađarsku, Rumuniju i Bugarsku, a u Italiju sa prijateljima"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/facebook

Šezdesetšestogodišnji Čačanin Branko Perović vozio je punih 36 godina bez vozačke dozvole. Da nema dozvolu otkriveno je u rutinskoj saobraćajnoj kontroli tek 2009. godine, nakon čega je krenuo na časove vožnje. Zanimljivo je da je Branko vozio i van granica naše zemlje, a bio je i profesionalni vozač u jednom državnom preduzeću.

Ovo je vozač koji je za 66 godina života načinio samo jedan prekršaj u saobraćaju. Bilo je to 2009. godine kada je u rutinskoj kontroli u Mrčajevcima saobraćajac, nakon provere, sa nevericom konstatovao da Branko nema položen vozački ispit.

“Zaustavio me u rutinskoj kontroli i rekao sam mu daj šta me proveravaš. On je otišao u automobil, proveravao, vratio se i rekao mi pa ti nemaš vozačku. Rekoh: ‘Nemam.’ Tražio sam da me pusti ali je to kategorično odbio. Kaže volim takve da kažnjavam. Pisao je prekršaj i brzo sam dobio poziv od sudije za prekršaje. Kazna je bila 6.000 dinara sa svim troškovima”, priseća se Perović.

Punih 36 godina vozio je po Srbiji, menjao automobile i sve to bez položenog vozačkog ispita. Da apsurd bude još veći bio je profesionalni vozač u jednom državnom preduzeću gde je prešao 370.000 kilometara, skoro svaki dan na terenu.

“Niko me ništa nije ni pitao. Samo su mi predali ključeve i papire. Po otkriću su pokušali da me tuže, ali je ispalo da su krivi oni pa su morali sve da mi plate. Izgleda da me ovaj gore čuva”, kroz smeh priča Perović. A čuvao ga je i u inostranstvu. Kolima je putovao u Italiju, Mađarsku, Rumuniju i Bugarsku.

“Svojim kolima sam išao u Mađarsku, Rumuniju i Bugarsku, a u Italiju sa prijateljima. Retko su nas zaustavljali, a i kad zaustave brzo smo se sporazumevali, nešto poneseš sa pijace, daš im. Daš im 10 evra to je njima k’o dobar dan. I ideš dalje”, kaže Branko.

Kada je konačno uhvaćen, u 52. godini seo je u klupu i za samo mesec dana došao do dozvole, i to kao najbolji u klasi.

– Za dvadesetak dana sam sve završio. Sve je bilo legalno, testovi, poligon…Tu sam imao sve 100 odsto sve. Učio sam, dolazio sam pola sata ranije pre časa, gledao na kompjuteru – rekao je Branko.

Kako je rekao, samo četvoro ljudi je znalo da nije imao položeno, što je možda dokaz da u Srbiji tajna može da ostane baš to – tajna. Iako ima 69 godina, Branko je i dan danas odličan vozač i poštuje sve saobraćajne propise.



Izvor: Objektiv.rs, Espreso

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar