ZVANIČNO: Vučić dobio poziv od Milatovića da poseti Crnu Goru

Jakov Milatović je najavio da će tokom mandata raditi na građenju i jačanju odnosa između država regiona

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, nakon inauguracije u Skupštini Crne Gore zakazanoj za 20. maj, prirediće prijem zajedno sa suprugom Milenom u Vili Gorica, objavili su crnogorski mediji.

Na prijem su, prema nezvaničnim informacijama, pozvani predsednici država iz regiona, među kojima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Jakov Milatović, koji je u predizbornoj kampanji govorio da će graditi dobrosusedske odnose sa čelnicima svih zemalja zapadnog Balkana, pozvao je na inauguracioni koktel predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, predsednika Severne Makedonije Stevu Panderovskog, navodi crnogorska Adria TV.

Ta medijska kuća dodaje da je to prvi zvanični poziv Vučiću da poseti Crnu Goru od kako je 2017. godine izabran za predsednika Srbije.

Aleksandar Vučić poslednji put boravio je u Crnoj Gori prisustvujući sahrani mitropolita Amfilohija 30. oktobra 2020. godine.

Vučić je ranije sam izjavio da jedino u zvaničnu posetu nije došao u Crnu Goru, a u junu prošle godine za Adria TV potvrdno je odgovorio da će uskoro posetiti Crnu Goru.

– Svakako ću doći u Crnu Goru, da li zvanično ili privatno – to je druga stvar – kazao je tada Vučić.

S druge strane, Jakov Milatović je najavio da će tokom mandata raditi na građenju i jačanju odnosa između država regiona.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar