Oglasio se Silvio Berluskoni: Evo šta je izjavio prvi put posle hospitalizacije

Četvorostruki premijer hospitalizovan je 5. aprila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (86) obratio se putem video-poruke članovima svoje partije ”Forza Italia” (Napred Italija), što je njegovo prvo pojavljivanje nakon hospitalizacije prošleg meseca.

– Evo me, tu sam za vas, prvi put za mesec dana obukao sam košulju i sako – rekao je Berluskoni u obraćanju.

On je poručio da je spreman da se vrati na posao.

– Nikad nisam prestajao, čak ni u poslednjih nekoliko nedelja. Radio sam na novoj strukturi stranke i spreman sam da se vratim na posao i zajedno sa vama se borim za slobodu – rekao je Berluskoni, u poruci koja je očigledno snimljena u njegovoj bolničkoj sobi.

Kako navodi Rojters, lekari i njegova porodica sprečili su njegov otpust iz bolnice uz obrazloženje da bi on pokušao da lično prisustvuje dvodnevnoj konvenciji njegove partije u Milanu.

Četvorostruki premijer hospitalizovan je 5. aprila i proveo je skoro dve nedelje na intenzivnoj nezi, gde je lečen od infekcije pluća povezane sa hroničnom leukemijom, nakon čega je 16. aprila pušten sa intenzivne nege, a lekari navode da se njegovo stanje stalno popravlja.

– Proteklih nekoliko nedelja osetio sam naklonost toliko ljudi, uključujući moje političke protivnike i javno im se zahvaljujem, ali to je vaša naklonost, vaš zagrljaj mi je pomogao da pobedim zaista opasnu upalu pluća – rekao je Berluskoni.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar