Ni vojnik, ni puška, ni kruna za vojsku NATO! Ova država ne želi u alijansu

"Apsolutno ne želimo da se pridružimo ovom ratu supersila koji se vodi između SAD, Kine i Rusije, gde postajemo samo vazalna država u političkoj igri velikih sila"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Sa transparentima “Ne NATO-u” i “Stop Aurora 23”, oko 2.500 ljudi danas je u centru Geteborga demonstriralo protiv članstva Švedske u Severnoatlantskoj alijansi. Demonstranti su pozvali na privrženost tradicionalnoj spoljnopolitičkoj liniji zemlje i očuvanje neutralnosti, uzvikujući parole “Ni vojnik, ni puška, ni kruna za vojsku NATO-a”, prenosi list “Geteborg posten”.

“Apsolutno ne želimo da se pridružimo ovom ratu supersila koji se vodi između SAD, Kine i Rusije, gde postajemo samo vazalna država u političkoj igri velikih sila”, rekao je Gunel Berže, demonstrant i jedan od organizatora Geteborškog mirovnog komiteta, Prema saopštenju policije, protesti su protekli mirno, a okupljanje je poremetilo rad dve linije javnog prevoza.

“Ovde smo jer želimo da ostanemo slobodni”, rekao je Gunel Berže,još jedan od organizatora Geteborškog mirovnog komiteta. Oni su takođe demonstrirali protiv vojne vežbe Aurora 23: “To što dozvoljavamo takvu vojnu vežbu na tlu Švedske je kao da otvaramo ruke NATO-u. Veliko je pitanje i to je nešto o čemu bi trebalo da imamo referendum, da li Švedska treba da uđe u NATO. Mi smo protiv svih ratova”.



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar