PROPALE LAŽI! Posle američke, oglasila se ambasada Ukrajine: Nemamo informacije o slanju srpskog oružja

Nekome je očigledno cilj da destabilizuje našu zemlju i da je uvuče u konflikt u kome nećemo da učestvujemo, rekao je Vučević

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Nakon što su iz Ambasade SAD u Beogradu poručili da “imaju saznanja da Srbija ne prodaje oružje Ukrajini”, oglasila se i Ambasada Ukrajine u Srbiji koja je saopštila  da “nema informacije” o tome da je zvanični Beograd nameravao da pošalje oružje Ukrajini, ili je to već uradio.

U pisanom odgovoru Glasu Amerike ambasada Ukrajine je navela da nema informacije o isporuci oružja iz Srbije i da se “pri tome rukovodi i izjavama srpskih zvaničnika”.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević ranije danas je demantovao navodna saznanja britanske agencije Rojters da je Srbija prodavala ili namerava da prodaje oružje Ukrajini, istakavši da “Srbija nije prodavala, niti će prodavati oružje ukrajinskoj ili ruskoj strani, niti zemljama u okruženju tog konflikta”.

– Nekome je očigledno cilj da destabilizuje našu zemlju i da je uvuče u konflikt u kome nećemo da učestvujemo. Mi se dosledno držimo naše utvrđene politike – rekao je Vučević za Tanjug.

Sada je potpuno jasno da je neko želeo da nastavi sa uništavanjem Srbije šireći lažne vesti. Ne birajući sredstva nastavljaju da traže način da bace ljagu na našu državu i njeno rukovodstvo, da nas ponize u uvuku u niz problema i nepovoljan položaj.

Sramota je za takve misaona imenica, ali kao i uvek istina je pronašla svoj put, a u prilog tome idu odgovori dveju ambasada u Srbiji.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar