Kako bi vam namirnice poput krompira, avokada, limuna, jagoda i još neke trajale duže, postoje određene cake kako to da postignete.
1. Jagode iz supermarketa su najčešće pakovane u plastične kutijice. Kako biste im sačuvali svežinu, prebacite ih u staklenu činiju.
2. Ukoliko ste prepolovili avokado i ne želite da ga celog iskoristite, jednu polovinu možete staviti u kutiju za hranu, a ispod njega ostavite prepolovljen luk. Produžićete mu rok za čak pet dana.
3. Umesto da zelenu salatu, tek izvađenu iz frižidera, odmah pripremate za jelo, prvo je ostavite da odstoji u hladnoj vodi, pola sata – biće hrskavija.

4. Mnogi ljudi limun drže u kesi, u frižideru, ali ako ga stavite u staklenu činiju, napunjenu vodom, trebalo bi da vam traje i do čak tri meseca.
5. Kako vam krompir ne bi brzo proklijao, u kesu dodajte i jednu jabuku.
6. Začinsko bilje nemojte držati u originalnom pakovanju, u frižideru, već ga stavite u vodu.
Komentari (0)