Rokada u Partizanu: Crno-beli menjaju golmana pred meč sa Vojvodinom

Kriza rezultata celog tima, koja se poklopila sa oscilacijama u formi nekolicie prvotimaca koštala je je najpre Aleksandra Popovića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Partizan.rs/Miroslav Todorović

Biće to prvi takmičarski meč posle osam meseci na kome će iskusni Stevanović biti starter.

Kriza rezultata celog tima, koja se poklopila sa oscilacijama u formi nekolicie prvotimaca koštala je je najpre Aleksandra Popovića mesta među starterima Partizana, pa će u današnjem derbiju protiv Vojvodine (20.05, Arena sport Premiuim 1) na golu tima iz Humske stajati – Nemanja Stevanović.

Biće to prvi meč za iskusnog čuvara mreže u prvom timu još od kraja jula meseca 2022. godine kada je posle promene trenera u potpuosti skrajnut.

Odluka se mogla naslutiti još u četvrtak na konferenciji za medije pred duel sa Novosađanima na kojoj je trener Igor Duljaj nedvosmisleno nagovestio da razmišlja u tom pravcu, baš kao i tokom kontrolnog meča sa bugarskim CSKA 1948 u kome je od prvog trenutka priliku pružio upravo Stevanoviću.

Naravno, Popović nije i ne može da bude jedini krivac za rezultatsko posrtanje Partizana, kao što se to ne može reći ni za ostatak tima, jer “riba smrdi od glave”, ali je činjenica da je u sunovratu doprineo sa nekoliko, blago rečeno, kritičnih intervencija u minulom periodu, od kojih je ona protiv Radnika verovatno i odvela ekipu u poraz (2:1) na stadionu u Humskoj.

Tako će danas u Novom Sadu na gol Stevanović, koji je u prošlosti u Partizanu već imao slične izazove u karijeri, boreći se otkako je angažovan iz Čukaričkog za mesto pod suncem.

Poslednji put je sličnu sudbinu doživeo u mandatu Aleksandra Stanojevića kod koga je u početku bio rezerva, ali je trener vremenom prepoznao njegovu žrtvu za tim i na terenu i u svlačionici, te je na kraju postao prvi čuvar mreže u prošloj sezoni, u kojoj se ekipa do kraja borila za titulu.

U minulih nekoliko meseci, Stevanović često nije bio ni u protokolu, pa će večeras verovatno biti veoma motivisan da pokaže da je to bila greška.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar