Vatrena teniska borba za vrh: Evo kad Đoković može da pretekne Karlosa Alkaraza!

Pred nama je veoma zanimljivo proleće i leto u belom sportu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz je nakon osvojenog Indijan Velsa preuzeo je od Novaka Đokovića vodeću poziciju na ATP listi, a da bi se tu zadržao moraće da uzme trofej i u Majamiju.

Trenutna bodovna razlika između njih je 260 poena.

Novaka je zabrana ulaska u SAD koštala velikog broja poena i samim tim dolaska na vrh svetskog tenisa, a Španac je taj momenat veoma dobro iskoristio.

Velika bitka očekuje Alkaraza i Đokovića u narednom periodu. Čekaju ih Monte Karlo, Madrid, Rim…

Novak će do kraja ove sezone na šljaci morati da brani 1.88o.

Na predstojećem Monte Karlu srpski as braniće samo 10 bodova, dok će na turniru u Banja Luci braniti 150 poena, pošto je  je poražen u finalu Serbia Opena od Andreja Rubljova.

Priča se nastavlja u Madridu, gde gde je prošle sezone zaradio 360 bodova i bio eliminisan upravo od Alkaraza.

Zatim sledi Rolan garos, gde je Novak planira da odbrani 1.000 bodova.

Što se tiče Grend slema u Parizu gde je bio poražen u četvrtfinalnom meču od Rafaela Nadala koji je nakon toga i postao šampion, braniće 360 poena.

Karlos Alkaraz štiti samo 10, odnosno 1.890 bodova, pa nas tako očekuje veoma zanimljiva borba na narandžastoj podlozi.

U Monte Karlu bio je eliminisan u drugoj rundi (10 bodova), ali je zato desetak dana kasnije osvojio titulu u Barseloni i zaradio dodatnih 500 bodova.

Nakon toga je trijumfuvao u domovini u finalu Mastersa u Madridu, savladavši i Novaka i Rafu na svom putu (1.000 bodova).

Na Rolan Garosu bi trebao da dođe najmanje do četvrtfinala ukoliko bi želeo da mu ostane makar isti bodovni saldo, dok bodove u Rimu nema d brani.

Međutim, u ovo borbu za sam vrh belog sporta može da im se pridruži i Stefanos Cicipas, koji trenutno zauzima treću poziciju na ATP listi.

Njemu će biti potrebni veliki uspesi da bi situaciju promenio u svoju korist, pošto trenutno broji sa trenutnih 5.770 poena (Novak 7.160 i Alkaraz 7.420).

Za Cicipasom ide i Kasper Rud koji se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji sa 5.560 bodova i sa teškim ulaskom na zemljanu površinu koju će morati da podupre najmanje finalom u Majamiju gde se prošle sezone borio za titulu.

On je osvojio Ženevu, igrao polufinale Rima, ali i finale Rolan Garosa koje će mu ove godine biti teško dostižno.

Na petom mestu se nalazi Danil Medvedev koji ima velike mogućnosti za napredak i uključenje u bitku za tron.

Iako je pomalo povređen, pomalo i bez uspeha, Rus nema mnogo toga da brani u sezoni šljake, pa će pokušati da iskoristi ovaj betonski nalet u Majamiju i makar odbrani bodove do četvrtfinala.

Sve u svemu, Medvedev ima male šanse da se probije na vrh, jer je veliki procem između njega i  Alkaraza, Đokovića, Ruda i Cicipasa.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar