“Neuspeh ima ime: Aljbin Kurti”: Albanci besni nakon Vučićeve POBEDE, kukaju da se govorilo samo o ZSO

Pored Albanaca i njihovih medija koji su priznali da je Vučić izvojevao veliku pobedu za Srbiju, i svetski mediji pišu o tome

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/TANJUG/Printscreen/Pixabay/Ilustracija

Nakon što je predsednik Aleksandar Vučić izvojevao pobedu u pregovorima u Ohridu, albanska javnost u južnoj srpskoj pokrajni besna je na premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Oni su ogorčeni jer o priznanju nije bilo ni reči, dok je Kurti prihvatio da će Zajednica srpskih opština biti formirana.

Analitičar Imer Muškoljaj istakao je da se aneks implementacije evropskog predloga bavi samo formiranjem Zajednice srpskih opština, prenosi Ekonomija onlajn.

Muškoljaj je naveo da je to što je ZSO glavna tačka aneksa implementacije neuspeh “kosovskog” premijera Aljbina Kurtija.

– Ceo aneks implementacije bavi se samo jednom tačkom sporazuma osnivanjem Asocijacije. Neuspeh ima ime: Aljbin Kurti – kaže Muškoljaj.

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku kaže da je premijer privremenih institicija Aljbin Kurti juče iz Ohrida doneo tzv. Kosovu sporazum bez konačnog priznanja, ali sa ZSO u njemu.

Abdidžiku je na Fejsbuku naveo da je nova situacija, predstavljena kao integraciona obaveza tzv. Kosova, nepopravljiva.

– Prevara i gubitak istorijske prilike, ovo je epilog Kurtija kao premijera u dijalogu. Lažna politička stvar koja je užasno koštala Kosovo okončana je sinoć. Postavljeni uslovi, govori, stavovi su jednostavno poništeni. Osim toga, sporazum bez priznanja, ne konačan i plus sa ZSO u njemu je ono što je Kurti danas doneo na Kosovo. Ova nova situacija, transformisana kao integraciona obaveza naše zemlje, je nepopravljiva – rekao je Abdidžiku.

Podsećamo, pored Albanaca i njihovih medija koji su priznali da je Vučić izvojevao veliku pobedu za Srbiju, i svetski mediji pišu o tome.

Naime, svetski mediji izvestili su o dijalogu u Ohridu, prenoseći da nije ništa potpisano, a da je prva od obaveza lažne države Kosovo uspostavljanje ZSO. Više o tome u POSEBNOJ VESTI.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar