Svetski mediji potvrdili: Vučić ništa NIJE POTPISAO, izborio se za ZSO!

Velika pobeda Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ nr, Printscreen, Ilustracija

Svetski mediji izvestili su o dijalogu u Ohridu, prenoseći da nije ništa potpisano, a da je prva od obaveza lažne države Kosovo uspostavljanje ZSO.

Dojče vele prenosi reči Žozepa Borelja, diplomate EU, koji je kazao da je nakon maratonskih razgovora koji su trajali 12 sati je postignut nekakav dogovor, ali da ništa nije potpisano.

Foto: Printscreen

Britanska agencija Rojters u kratkom izveštaju nakon sastanka u Ohridu ističe da su se Beograd i Priština posle 12-časovnih razgovora pod pokroviteljstvom EU usaglasili o implementacionom aneksu sporazuma o putu normalizacije međusobnih odnosa, ali potpisi su izostavljeni.

Rojters u prvi plan stavlja apsolutni prioritet pregovora, a to je formiranje Zajednice srpskih opština, te i oni prenose Boreljove reči da je albanska strana prihvatila da pokrene formiranje ZSO.

Foto: Printscreen

Podsećamo, nakon maratonskih pregovora u Ohridu predsednik Aleksandar Vučić izvojevao je pobedu za Srbiju, posle čega je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti zakukao u svom obraćanju.

Upravo to je jutros glavna vest u albanskim medijima: Kurti mora da formira ZSO, upravo ono što je sinoć rekao i Vučić na konferenciji za novinare.

Naime, Kurti je konačno priznao da nema gde i da mora da formira Zajednicu srpskih opština koju je smislio lično predsednik Vučić, pritom se požalivši da srpski predsednik ni ovog puta nije hteo ništa da potpiše!

Više o tome u POSEBNOJ VESTI.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar