Vladike SPC uz Andriju Mandića: Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala narod da izađe na izbore

Mitropolija crnogorsko-primorska danas se oglasila povodom predstojećih predsedničkih izbora u Crnoj Gori

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter/AndrijaMandicDF

Predsednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić dobio je podršku od nekoliko vladika Srpske pravoslavne crkve.

Mandićevu predsedničku kandidaturu podržali su episkop budimljansko-nikšićki Metodije, episkop mileševski Atanasije, kao i episkop toplički Petar koji je ujedno i vikarni episkop patrijarha Porfirija.

Mitropolija crnogorsko-primorska danas se oglasila povodom predstojećih predsedničkih izbora u Crnoj Gori i pozvala verni narod da izađe na predsedničke izbore 19. marta i ne dozvoli “bogoboračkim snagama bivšeg režima da se vrate na vlast”. Ocenili su da političke snage koje su do 2020. godine vodile državu nisu napustile “anticrkvenu retoriku” i politiku podela, rekavši da blagoslov crkve imaju “svi koji se bore za prevazilaženje anomalija štetnih po društvo, a opasnih po crkvu”.

– Pozivamo sve verujuće ljude u Crnoj Gori, kao i sve ljude dobre volje koji su spremni da čuju naš poziv, da ostvare svoja građanska i politička prava upisana u Ustav naše države i koja su u skladu sa razvojem zdrave demokratske prakse, te da izađu na glasanje na predstojećim predsedničkim izborima.

Smatramo da je važno i odgovorno da svi, slobodno, civilizovano i razumno, uzmemo učešće u izbornom procesu, ostvarivanjem svog biračkog prava. Ovo je u skladu sa Gospodnjim pozivom da ljubimo jedni druge i da međusobno brinemo jedni o drugima. Imamo priliku da demokratski i legitimno, pružimo nesebičan doprinos sveukupnom razvoju crnogorskog društva i ne dozvolimo da se Crna Gora, ni za jotu vrati unazad. U period nestabilnosti, represije, narušavanja mira i ustavnog poretka, duboke duhovne i političke krize, koja je svojevremeno kulminirala sukobom prevaziđene, bivše vlasti sa pravoslavnom verom, blagočestivim narodom Crne Gore i Ustavom države – saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar