Francuzi bi mogli da izgube mesto u Ligama petice: Užasna sezona u Evropi bi mogla skupo da ih košta!

Holanđani ozbiljno prete da preuzmu peto mesto

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP/Aurelien Morissard

Ako su Englezi podbacili, šta tek reći za Špance, Nemce i posebno Francuze, kad je Belgija u četvrtfinalu treća po broju klubova u Evropi – ima ih tri, prvi put još od sezone 1989/90.

Uz to oni su dva mesta obezbedili preko timova iz Lige petice, Union Sen Žiloaz u Ligi Evrope protiv imenjaka iz Berlina, a Anderleht, inače sedmoplasirani tim Župile lige, protiv Viljareala, šestoplasirane ekipe Primere. Preostali belgijski klub u Evropi, preciznije u Ligi konferencije, je Gent.

Posle Belgijanaca slede Nemci, Španci, Portugalci i Holanđani sa po dva predstavnika, dok po jedan klub u Evropi imaju još Poljaci, Švajcarci i Francuzi koji su najviše podbacili ove godine.

I to bi skupo moglo da ih košta, jer podsetimo, u ovoj sezoni se hvataju startne pozicije za sezonu 2024/2025, a Holanđani sa dva preostala kluba (AZ Alkmar i Fajenord) prete da Francuzima preotmu petu poziciju po nacionalnom koeficijentu i samim tim četvrto mesto u Ligi šampiona. Stoga su oči francuske fudbalske javnosti uprte u Nicu.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar