Mladoženja saznao šta je mlada radila u srednjoj školi i OTKAZAO SVADBU: Toliku “sramotu” neće da trpi

Njegov nesuđeni tast je podneo prijavu policiji jer misli da beži zbog malog miraza

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: - Kitti Tantibankul / Alamy / Wavebreak / Profimedia, Shutterstock

Neka venčanja se otkazuju u zadnjem trenutku zbog šokantnih otkrića iz prošlosti, poput neverstva, ali teško je zamisliti da uzrok raskida može biti običan dnevnik iz srednje škole.

Upravo to se desilo u Indiji kada je, kako prenosi portal Times now news, jedan mladoženja shvatio ocene mlade veoma ozbiljno. On je proverio njen prosek i zaključio da u 12. godini (toliko traje srednje obrazovanje u Indiji) nije bio zadovoljavajući.

Incident se dogodio u oblasti Tirva Kotvali u saveznoj državi Utar Pradeš. Mladin otac je tvrdio da je obavešten da je razlog mladoženjinog odustajanja od svadbe nekoliko slabih ocena. Međutim, on je zatim optužio mladoženju da je pravi razlog nedovoljan miraz, sa čim se složio ostatak porodice.

U međuvremenu, održana je ceremonija “god barai”, koja prema običajima u tom delu Indije simbolizuje trenutak kada žene sa mladoženjine strane porodice prihvataju mladu.

Pošto je mladoženja otkazao venčanje nakon ove formalnosti, njegov nesuđeni tast je podneo prijavu policiji. U njoj je izjavio da je “brak njegove ćerke Soni dogovoren sa Sonuom, sinom Ramšankara iz sela Baganva”.

Nakon toga, ceremonija “god barai” je održana 4. decembra 2022. Na ceremoniji je otac neveste potrošio 60.000 rupija (oko 80.000 dinara) i takođe je mladoženji poklonio zlatni prsten vredan 15.000 rupija (oko 20.000 dinara).

Par dana kasnije mladoženjina porodica je tražila miraz. Pošto je nevestin otac obavestio mladoženju da ne može da priušti više miraza, prema njegovom mišljenju, mladoženja je raskinuo veridbu pod izgovorom loših ocena.

Policajci pokušavaju da reše konflikt kroz konsultacije i pregovore sa obe porodice.Izvor: Objektiv.rs, Times now news

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar