Ženu je ubila KONZERVA hrane koju često viđamo u prodavnicama: Napravila je kobnu grešku

Posle kraćeg vremena joj je pozlilo, a kada je došla u bolnicu lekari su ustanovili da ima botulizam

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Žena iz ruskog grada Volgodonska preminula je od posledica trovanja konzerviranim pečurkama, objavila je 13. marta ruska agencija za zaštitu prava potrošača Rospotrebnadzor, prenosi lokalni portal DonDay.

Tragedija se dogodila nakon što je žrtva otvorila i pojela “domaće pečurke”. Posle kraćeg vremena joj je pozlilo, a kada je došla u bolnicu lekari su ustanovili da ima botulizam. Nažalost, preminula je ubrzo nakon prijema.

Botulizam je akutno trovanje hranom koja sadrži botulinski neurotoksin, proizvod bakterije klostridijum botulinum. Nastaje kada se konzumira hrana koja nije bila dovoljno termički obrađena, što se ovaj put desilo sa konzervom pečuraka.

Pošto je botulizam veoma smrtonosan savetuje se izbegavanje kupovine konzervirane ili dimljene hrane na pijaci od neproverenih prodavaca. Da bi se izbeglo trovanje potrebno je potencijalno opasnu hranu dodatno skuvati pre jela, što preminula žena nije uradila.

 



Izvor: Objektiv.rs, DonDay.ru

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar