Majci su lekari govorili da je BEBA dobro, ali je ona OSETILA da nešto ne valja: Sada ima samo jednu nadu

Ona je ubrzo primetila da mu je koža bila rošava, poput ožiljaka od akni, kao i da mu se koža "uvlačila" ispod rebara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock,Ilustracija

Mali Luis Džons iz Velike Britanije je rođen 10. februara 2022. posle 32 nedelje trudnoće i bio je proglašen “zdravom bebom”. Posle tri nedelje u porodilištu i na raznim pregledima poslali su ga kući, ali majka Džejd Džons kaže da je prosto znala da nešto nije u redu.

Ona je ubrzo primetila da mu je koža bila rošava, poput ožiljaka od akni, kao i da mu se koža “uvlačila” ispod rebara dok je disao. Onda je krenuo da povraća.

Odvela ga je u bolnicu u Viganu kada mu je bilo samo osam nedelja, gde su joj lekari rekli da ima virusnu infekciju i ponovo zaključili da je “sve u redu”. Međutim, to nije bilo tako i mališan je posle četiri dana dobio napad i priključen je za respirator. Njegovoj zabrinutoj porodici je ubrzo rečeno da ima enterovirus, poodmaklu fazu streptokoke B, meningitis i sepsu.

Luisu su razne infekcije oštetile srce i Džejd je rekla da nema nade da će biti bolje bez transplantacije. Mališan je prvi rođendan proveo u bolnici gde čeka spasonosnu operaciju, nakon što je posle nekoliko srčanih zastoja stavljen na listu za hitnutransplantaciju.

– Ne govori se dovoljno o ​​tome, ne znamo koliko dugo moramo da čekamo. Na hitnoj listi za transplantaciju mogli bismo da čekamo i do 12 meseci, možda i duže. Neka deca ne prežive toliko. Njemu je ova transplantacija potrebna da bi živeo, da bi napredovao, da bi odrastao kod kuće i imao bolje šanse da život – kazala je majka za Liverpul eho.

Džejd ima još dvoje dece koja su kod kuće u Viganu, koje viđa samo preko video poziva ili tokom raspusta jer stalno mora da bude uz Luisa. Dečak je za to vreme priključen na infuziju i hrave ga na cevčicu, ali Džejd kaže da “vrti oko prsta” medicinske sestre.

 



Izvor: Objektiv.rs, Liverpool Echo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar