Bajern u goleadi pobedio Augzburg: Triling Lajpciga protiv Menhengladbaha!

Mnogo golova je viđeno u Nemačkoj, pre svega na jednom meču

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su danas na svom terenu ekipu Augsburga sa 5:3, u utakmici 24. kola nemačke Bundeslige.

Bajern je upisao 15. pobedu od početka šampionata i prvi je na tabeli sa 52 boda, odnosno ima tri boda više od Borusije Dortmund koja kasnije danas gostuje Šalkeu. Na drugoj strani, Augsburg je na 13. poziciji sa 27 bodova.

Augsburg je poveo već u trećem minutu pogotkom Mergima Beriše, ali je Bajern do kraja poluvremena čak četiri puta zatresao mrežu gostujućeg tima.

Prvo se u strelce upisao Žoao Konselo u 15. minutu, potom je Benžamen Pavar golovima u 19. i 35. minutu doneo vođstvo Bajernu, a tačku na prvo poluvreme stavio je Leroj Sane u 45. minutu.

Beriša je u 60. minutu bio precizan sa penala i smanjio na 4:2, Alfonso Dejvis je u 74. minutu ponovo doneo tri gola prednosti Bajernu, a konačan rezultat postavio je Irvin Kardona u 93. minutu.

Fudbaleri Lajpciga su na svom terenu slavili protiv Borusije Menhengladbah sa 3:0. Lajpcig je sada treći na tabeli sa 45 bodova, dok je Borusija deseta sa 30 bodova na svom kontu.

Menhengladbah je imao veliku šansu da prvi stigne do vođstva, ali Alasan Plea u 53. minutu nije iskoristio penal. Četiri minuta kasnije, Timo Verner je doneo prednost Lajpcigu, a pobedu domećeg tima potvrdili su Emil Forsberg sa penala u 71. i Joško Gvardiol pogotkom u 80. minutu.

Fudbaleri Ajntrahta i Štutgarta odigrali su nerešeno 1:1. Tim iz Frankfurta je poveo u 55. minutu pogotkom Sebastijana Rodea, a izjednačenje Štutgartu doneo je Silas u 20 minuta kasnije. Ajntraht je i dalje šesti tim lige sa 40 bodova, dok je Štutgart na 16. poziciji sa 20 bodova.

Istim rezultatom završen je i duel Herte i Majnca u Berlinu. Herta je povela u 18. minutu golom Džesika Ngankama sa bele tačke, a bod Majncu doneo je Lidovik Ažork u 57. minutu. Ekipa Majnca je sedma na tabeli nemačkog šampionata sa 36 bodova, dok Herta zauzima 15. poziciju sa 21 bodom.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar