Isplivali NAJNOVIJI SNIMCI: Kim Džong Un bio u primorskom odmaralištu? (FOTO)

Zvaničnici u Južnoj Koreji i SAD navode da je moguće da je Kim tamo kako bi izbegao izloženost koronavirusu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: STR / AFP / Profimedia

Satelitski snimci koji prikazuju nedavna kretanja luksuznih brodova, koje koriste severnokorejski vođa Kim Džong Un i njegovi bližnji u blizini Vonsana, navode da je on bio u tom primorskom odmaralištu.

Spekulacije o Kimovom zdravlju i tome gde se nalazi pojačane su nakon što on nije prisustvovao proslavi povodom rođendana Kim Il Sunga, 15. aprila, koji je najvažniji nacionalni praznik, preneo je Rojters.

Internet stranica za praćenje Severne Koreje NK PRO prikazala je juče komercijalne satelitske snimke na kojima se vide brodovi koje Kim često koristi, što sugeriše da se on možda nalazi u oblasti Vonsan.

Sateliti snimili voz Kim Džong Una u jednom odmaralištu? Evo kada je poslednji put viđen

Prethodno je prošle sedmice objavljen izveštaj projekta za praćenje Severne Koreje sa sedištem u SAD 38 Sever, o satelitskim snimcima onoga za šta se veruje da je Kimov lični voz koji se nalazio na stanici rezervisanoj za njegovu upotrebu kod vile u Vonsanu.

Image: EOS Landviewer

Zvaničnici u Južnoj Koreji i SAD navode da je moguće da je Kim tamo kako bi izbegao izloženost koronavirusu izražavajući skepsku prema izveštajima pojedinih medija da je ozbiljno bolestan.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

U Kimovom primorskom naselju u Vonsanu, na istočnoj obali, nalazi se i vila za goste, privatna plaža, košarkaški teren i privatna železnička stanica, navode stručnjaci i može se videti na satelitskim snimcima.

“To je jedna od njegovih omiljenih kuća”, izjavio je Majkl Meden, ekspert za lidere Severne Koreje u američkom centru Stimson.

Vonsan je i dobro pozicioniran, pa omogućava Kimu da lako putuje u ostala područja uz obalu.

GDE JE KIM DŽONG UN?! Izveštaji kažu da nije bolestan, nego ZABRINUT?



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar